stock Maastricht UMC MUMC MUMC+

Schade aan kleine bloedvaten leidt tot depressie

Er is een verband tussen schade aan de kleine bloedvaten en symptomen van depressie, zoals een sombere stemming, slapeloosheid en verlies van interesse en plezier. Dat blijkt uit onderzoek aan het Maastricht UMC+.

Natuur Voerstreek landschap Zuid-Limburg
'Koester de verveling die door de coronacrisis ontstaat'

Nu veel mensen al ruim vier weken gedwongen thuiszitten, begint de verveling langzaam toe te slaan.

Verdrietig, piekeren, nadenken, eenzaamheid, vrouw, jong, jongeren (stock)
'Coronacrisis bedreigt ook de mentale gezondheid'

Overprikkeling, eenzaamheid en depressie liggen op de loer door de coronacrisis.

stock depressie
Kwart Limburgers heeft last van winterdip

Eén op de vier Limburgers worstelt met een winterdip. Zij voelen zich vaker futloos of hebben een sombere stemming in de donkere herfst- en wintermaanden.

Video: Drie tips om Blue Monday door te komen

Het is Blue Monday, ofwel deprimaandag; de dag die door menigeen wordt beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar. Zaak dus om goed beslagen ten ijs te komen.

Onderzoek naar effect ezels op depressieve mensen

Er komt een wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van depressieve mensen met ezels.

Nieuw project om zelfdoding onder jongeren terug te dringen

Een nieuw project moet het aantal Limburgse jongeren dat zelfmoord pleegt terugdringen. Ook moet dit project eenzaamheid en depressie aanpakken.

Kosten depressie kunnen flink stuk omlaag

Meer onderzoek naar de effectiviteit van behandelingen tegen depressie kan Nederland veel geld besparen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten