Overslaan en naar de inhoud gaan

Depla: nieuwe minister moet open staan voor softdrugsbeleid

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2015 - 19:57

Heerlen wil net als Utrecht en Eindhoven dat de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie toekomst biedt voor een nieuw softdrugsbeleid.

Dit laten burgemeester Depla van Heerlen, burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven en wethouder Victor Everhardt van Utrecht in een brief aan het Binnenlands Bestuur weten.

Opstelten
De nieuwe minister moet volgens hen meedenken over het ontwikkelen, uitvoeren en toestaan van experimenten met gereguleerde wietteelt. De drie bestuurders vonden het beleid van de maandag opgestapte Ivo Opstelten niet meer van deze tijd: "Een beleid dat al enige tijd niet meer kan rekenen op draagvlak in Nederland."

Haalbaarheid
Woensdag publiceerde de gemeente Heerlen nog de resultaten van een onderzoek naar de haalbaarheid van gereguleerde hennepteelt. De gemeente wil graag meewerken aan een experiment om te kijken of regulatie in de praktijk mogelijk is.

Afscheid
De ingezonden brief is een van de laatste wapenfeiten van Depla voor de gemeente Heerlen. Hij neemt vrijdag afscheid als burgemeester van de gemeente, om deze functie in Breda te gaan bekleden.

Zoektocht
Het is nog niet bekend wie Opstelten gaat vervangen. De Heerlense Jeanine Hennis-Plasschaert wordt als een van de mogelijke opvolgers genoemd. Premier Rutte wil op zijn minst twee weken uittrekken om een geschikte kandidaat te vinden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tweede Kamer zet streep door gemeentewiet
'Voor eind van het jaar plan gereguleerde wiet in Heerlen'
'Experiment met staatswiet moet breder van opzet'
Gemeenten willen ruimte voor eigen hennep-experiment
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen