Overslaan en naar de inhoud gaan

Depla: nieuwe minister moet open staan voor softdrugsbeleid

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2015 - 19:57

Heerlen wil net als Utrecht en Eindhoven dat de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie toekomst biedt voor een nieuw softdrugsbeleid.

Dit laten burgemeester Depla van Heerlen, burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven en wethouder Victor Everhardt van Utrecht in een brief aan het Binnenlands Bestuur weten.

Opstelten
De nieuwe minister moet volgens hen meedenken over het ontwikkelen, uitvoeren en toestaan van experimenten met gereguleerde wietteelt. De drie bestuurders vonden het beleid van de maandag opgestapte Ivo Opstelten niet meer van deze tijd: "Een beleid dat al enige tijd niet meer kan rekenen op draagvlak in Nederland."

Haalbaarheid
Woensdag publiceerde de gemeente Heerlen nog de resultaten van een onderzoek naar de haalbaarheid van gereguleerde hennepteelt. De gemeente wil graag meewerken aan een experiment om te kijken of regulatie in de praktijk mogelijk is.

Afscheid
De ingezonden brief is een van de laatste wapenfeiten van Depla voor de gemeente Heerlen. Hij neemt vrijdag afscheid als burgemeester van de gemeente, om deze functie in Breda te gaan bekleden.

Zoektocht
Het is nog niet bekend wie Opstelten gaat vervangen. De Heerlense Jeanine Hennis-Plasschaert wordt als een van de mogelijke opvolgers genoemd. Premier Rutte wil op zijn minst twee weken uittrekken om een geschikte kandidaat te vinden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tweede Kamer zet streep door gemeentewiet
'Voor eind van het jaar plan gereguleerde wiet in Heerlen'
'Experiment met staatswiet moet breder van opzet'
Gemeenten willen ruimte voor eigen hennep-experiment
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen