Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dennis Oomkens: van 125 kilo naar marathon-top

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 16:21

Dennis Oomkens timmert hard aan de weg om een top-marathonloper te worden. Bijzonder, vooral omdat de atleet vier jaar geleden nog 125 kilo woog.

Oomkens gooide vier jaar geleden het roer om toen hij van Groningen naar Maastricht verhuisde.

Röntgenlaborant
De 25-jarige atleet verkaste vanwege zijn nieuwe baan als röntgenlaborant in het ziekenhuis van Maastricht. In zijn nieuwe omgeving hervond hij zichzelf, volgde een koolhydraat-arm dieet en begon te sporten.

45 kilo
Dat motiveerde zo erg dat hij in negen maanden 45 kilo verloor. Inmiddels traint hij vijf keer per week en staat hij onder begeleiding van voormalig toploper Patrick Stitzinger die zijn schema's maakt.

Persoonlijk record
Vorig jaar won Oomkens verrassend met ruim verschil de Enci-bergloop. Op dit moment is hij in voorbereiding op de marathon van Rotterdam begin april. Zijn doel is daar om 10 minuten van zijn persoonlijk record af te lopen.

Baan
Dat is een flinke hap. Oomkens wil een tijd lopen van 2 uur en 35 minuten. Zelf heeft hij geen idee welke tijd hij over een paar jaar kan lopen. Hij wil zich behalve op zijn sportieve carrière ook op zijn baan focussen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen