Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dennis Oomkens: van 125 kilo naar marathon-top

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 16:21

Dennis Oomkens timmert hard aan de weg om een top-marathonloper te worden. Bijzonder, vooral omdat de atleet vier jaar geleden nog 125 kilo woog.

Oomkens gooide vier jaar geleden het roer om toen hij van Groningen naar Maastricht verhuisde.

Röntgenlaborant
De 25-jarige atleet verkaste vanwege zijn nieuwe baan als röntgenlaborant in het ziekenhuis van Maastricht. In zijn nieuwe omgeving hervond hij zichzelf, volgde een koolhydraat-arm dieet en begon te sporten.

45 kilo
Dat motiveerde zo erg dat hij in negen maanden 45 kilo verloor. Inmiddels traint hij vijf keer per week en staat hij onder begeleiding van voormalig toploper Patrick Stitzinger die zijn schema's maakt.

Persoonlijk record
Vorig jaar won Oomkens verrassend met ruim verschil de Enci-bergloop. Op dit moment is hij in voorbereiding op de marathon van Rotterdam begin april. Zijn doel is daar om 10 minuten van zijn persoonlijk record af te lopen.

Baan
Dat is een flinke hap. Oomkens wil een tijd lopen van 2 uur en 35 minuten. Zelf heeft hij geen idee welke tijd hij over een paar jaar kan lopen. Hij wil zich behalve op zijn sportieve carrière ook op zijn baan focussen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen