Overslaan en naar de inhoud gaan

Dennis Oomkens: van 125 kilo naar marathon-top

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 16:21

Dennis Oomkens timmert hard aan de weg om een top-marathonloper te worden. Bijzonder, vooral omdat de atleet vier jaar geleden nog 125 kilo woog.

Oomkens gooide vier jaar geleden het roer om toen hij van Groningen naar Maastricht verhuisde.

Röntgenlaborant
De 25-jarige atleet verkaste vanwege zijn nieuwe baan als röntgenlaborant in het ziekenhuis van Maastricht. In zijn nieuwe omgeving hervond hij zichzelf, volgde een koolhydraat-arm dieet en begon te sporten.

45 kilo
Dat motiveerde zo erg dat hij in negen maanden 45 kilo verloor. Inmiddels traint hij vijf keer per week en staat hij onder begeleiding van voormalig toploper Patrick Stitzinger die zijn schema's maakt.

Persoonlijk record
Vorig jaar won Oomkens verrassend met ruim verschil de Enci-bergloop. Op dit moment is hij in voorbereiding op de marathon van Rotterdam begin april. Zijn doel is daar om 10 minuten van zijn persoonlijk record af te lopen.

Baan
Dat is een flinke hap. Oomkens wil een tijd lopen van 2 uur en 35 minuten. Zelf heeft hij geen idee welke tijd hij over een paar jaar kan lopen. Hij wil zich behalve op zijn sportieve carrière ook op zijn baan focussen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen