Overslaan en naar de inhoud gaan

Dennis Oomkens: van 125 kilo naar marathon-top

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 16:21

Dennis Oomkens timmert hard aan de weg om een top-marathonloper te worden. Bijzonder, vooral omdat de atleet vier jaar geleden nog 125 kilo woog.

Oomkens gooide vier jaar geleden het roer om toen hij van Groningen naar Maastricht verhuisde.

Röntgenlaborant
De 25-jarige atleet verkaste vanwege zijn nieuwe baan als röntgenlaborant in het ziekenhuis van Maastricht. In zijn nieuwe omgeving hervond hij zichzelf, volgde een koolhydraat-arm dieet en begon te sporten.

45 kilo
Dat motiveerde zo erg dat hij in negen maanden 45 kilo verloor. Inmiddels traint hij vijf keer per week en staat hij onder begeleiding van voormalig toploper Patrick Stitzinger die zijn schema's maakt.

Persoonlijk record
Vorig jaar won Oomkens verrassend met ruim verschil de Enci-bergloop. Op dit moment is hij in voorbereiding op de marathon van Rotterdam begin april. Zijn doel is daar om 10 minuten van zijn persoonlijk record af te lopen.

Baan
Dat is een flinke hap. Oomkens wil een tijd lopen van 2 uur en 35 minuten. Zelf heeft hij geen idee welke tijd hij over een paar jaar kan lopen. Hij wil zich behalve op zijn sportieve carrière ook op zijn baan focussen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen