Overslaan en naar de inhoud gaan

DENK wil Srebrenica-monument in Roermond

Geplaatst opzaterdag 1 juli 2017 - 7:23

De fractie van DENK in de gemeenteraad van Roermond wil dat er in de stad een herdenkingsmonument komt voor de slachtoffers van de massamoord in Srebrenica.

Volgens Selami Coskun van de eenmansfractie heeft Roermond een centrale rol gehad in de opvang van Bosnische vluchtelingen in de jaren '90. De gemeente was een van de eerste steden in Nederland die opvang heeft aangeboden, aldus Coskun. Dat gebeurde in de voormalige Ernst Casimir Kazerne.

Verder is Roermond een veteranenstad en wonen er veel mensen uit voormalig Joegoslavië in en rond de stad, zo stelt het Roermondse DENK-raadslid in schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Srebrenica was een moslim-enclave die onder bescherming stond van een VN-bataljon van Nederlandse soldaten. Na de inname van de stad door de Bosnische Serviërs in juli 1995 werden ruim 7000 moslimmannen- en jongens vermoord.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Denk neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen
Roermonds raadslid Selami Coskun stapt over naar DENK
ANP
Selami Coskun: 'Alleen bemiddeling kan DENK redden'
ANP-401397272
Selami Coskun: 'Stop met druk zetten op raadsleden DENK'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen