Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Denk dat het moeilijk wordt om de Giro te winnen'

Geplaatst opzaterdag 19 mei 2018 - 19:29

Hij verloor zaterdag 36 seconden ten opzichte van Giro d'Italia-klassementleider Simon Yates en daarom denkt Tom Dumoulin dat het erg lastig gaat worden om zijn Giro-titel te prolongeren.

"Mijn prestatie was gewoon prima", stelt de Maastrichtenaar in gesprek met NOS. "Maar deze rit heeft me geleerd dat het heel moeilijk gaat worden."

Lees ook: Dumoulin houdt zicht op Giro-zege na titanenstrijd

Kuchjes in peloton
Hoewel zijn achterstand inmiddels 1,24 minuut bedraagt en de kansen op een eindzege van Dumoulin daarmee niet bepaald zijn gestegen, ziet de renner nog mogelijkheden in de laatste week van de ronde. "Er kan van alles gebeuren. Ik hoor al aardig wat kuchjes in het peloton, ook dat soort dingen spelen gewoon mee. Daar ben ik tot nu toe, gelukkig, van gespaard gebleven. Ik zal de hoop nooit opgeven."

Toch optimisme
Marc Reef, ploegleider van het Team Sunweb waar Dumoulin deel van uitmaakt, is nog altijd optimistisch. "We hadden wel ingecalculeerd dat Tom wat zou verliezen op Yates. Tom staat er nog steeds heel goed voor. We moeten het nu van dag tot dag bekijken."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen