Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Denk dat het moeilijk wordt om de Giro te winnen'

Geplaatst opzaterdag 19 mei 2018 - 19:29

Hij verloor zaterdag 36 seconden ten opzichte van Giro d'Italia-klassementleider Simon Yates en daarom denkt Tom Dumoulin dat het erg lastig gaat worden om zijn Giro-titel te prolongeren.

"Mijn prestatie was gewoon prima", stelt de Maastrichtenaar in gesprek met NOS. "Maar deze rit heeft me geleerd dat het heel moeilijk gaat worden."

Lees ook: Dumoulin houdt zicht op Giro-zege na titanenstrijd

Kuchjes in peloton
Hoewel zijn achterstand inmiddels 1,24 minuut bedraagt en de kansen op een eindzege van Dumoulin daarmee niet bepaald zijn gestegen, ziet de renner nog mogelijkheden in de laatste week van de ronde. "Er kan van alles gebeuren. Ik hoor al aardig wat kuchjes in het peloton, ook dat soort dingen spelen gewoon mee. Daar ben ik tot nu toe, gelukkig, van gespaard gebleven. Ik zal de hoop nooit opgeven."

Toch optimisme
Marc Reef, ploegleider van het Team Sunweb waar Dumoulin deel van uitmaakt, is nog altijd optimistisch. "We hadden wel ingecalculeerd dat Tom wat zou verliezen op Yates. Tom staat er nog steeds heel goed voor. We moeten het nu van dag tot dag bekijken."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen