Overslaan en naar de inhoud gaan

DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 17:35

De integriteit van Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk staat binnen zijn partij DENK 'niet ter discussie'.

Dat heeft de beweging in een persverklaring laten weten.

Vastgoeddeals
DENK reageert met de brief op een stuk in NRC Handelsblad; die krant berichtte woensdag over vastgoeddeals uit de tijd dat Öztürk nog zakenman was. Zorginstelling Daelzicht uit Heel vermoedt dat er sprake is geweest van vriendjespolitiek en heeft een onderzoek ingesteld. Ook een zorginstelling uit Utrecht gaat onderzoek doen naar een oude deal met de politicus uit Roermond.

Lees hier een achtergrondverhaal van De Limburger over de hoteldeal van Öztürk met Daelzicht

Volste vertrouwen
​Öztürk zegt in de verklaring dat hij de onderzoeken toejuicht. Tunahan Kuzu, politiek leider van DENK, laat op zijn beurt weten dat hij het volste vertrouwen heeft in zijn collega. De beweging zal 'als één blok' achter Öztürk blijven staan. De berichtgeving in NRC doet de partij af als 'karaktermoord'.

Trap er niet in
De ophef rond het zakelijk verleden van Öztürk komt een dag na een opmerkelijk campagnefilmpje van zijn partij. In het spotje werd de aanval geopend op 'de media', die als 'poortwachters van de gevestigde orde' zouden fungeren. "Trap er niet in", was de bijpassende boodschap van Öztürk en partijgenoten Tunahan Kuzu, Sylvana Simons en Farid Azarkan.

DENK wilde woensdag urenlang niet reageren op de berichten over Öztürk. Uiteindelijk duwde een woordvoerder van de partij even na 17:00 uur een aantal persverklaringen door het hek van het partijkantoor.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen