Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 17:35

De integriteit van Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk staat binnen zijn partij DENK 'niet ter discussie'.

Dat heeft de beweging in een persverklaring laten weten.

Vastgoeddeals
DENK reageert met de brief op een stuk in NRC Handelsblad; die krant berichtte woensdag over vastgoeddeals uit de tijd dat Öztürk nog zakenman was. Zorginstelling Daelzicht uit Heel vermoedt dat er sprake is geweest van vriendjespolitiek en heeft een onderzoek ingesteld. Ook een zorginstelling uit Utrecht gaat onderzoek doen naar een oude deal met de politicus uit Roermond.

Lees hier een achtergrondverhaal van De Limburger over de hoteldeal van Öztürk met Daelzicht

Volste vertrouwen
​Öztürk zegt in de verklaring dat hij de onderzoeken toejuicht. Tunahan Kuzu, politiek leider van DENK, laat op zijn beurt weten dat hij het volste vertrouwen heeft in zijn collega. De beweging zal 'als één blok' achter Öztürk blijven staan. De berichtgeving in NRC doet de partij af als 'karaktermoord'.

Trap er niet in
De ophef rond het zakelijk verleden van Öztürk komt een dag na een opmerkelijk campagnefilmpje van zijn partij. In het spotje werd de aanval geopend op 'de media', die als 'poortwachters van de gevestigde orde' zouden fungeren. "Trap er niet in", was de bijpassende boodschap van Öztürk en partijgenoten Tunahan Kuzu, Sylvana Simons en Farid Azarkan.

DENK wilde woensdag urenlang niet reageren op de berichten over Öztürk. Uiteindelijk duwde een woordvoerder van de partij even na 17:00 uur een aantal persverklaringen door het hek van het partijkantoor.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen