Overslaan en naar de inhoud gaan

'Den Haag kijkt verder dan uitslag referendum Landgraaf'

Geplaatst opdonderdag 23 november 2017 - 11:55

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans denkt dat de politiek in Den Haag niet alleen puur zal kijken naar de uitslag van het referendum in Landgraaf. Maar zeker ook zal streven naar de beste oplossing van de problemen in de regio Parkstad.

Bij het referendum in Landgraaf sprak bijna 80 procent zich uit tegen een fusie met Heerlen, 20 procent was voor. De opkomst was bijna 44 procent.

Video: L1

Minister aan zet
Volgens gedeputeerde Koopmans is het nu in de eerste plaats aan de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken - Kajsa Ollongren (D66) - om een antwoord te geven op de ingewikkelde situatie die is ontstaan.

'Ja'
Want de gemeente Heerlen, de oude coalitie in Landgraaf en het Limburgs Parlement hebben 'ja' gezegd tegen de fusie. En de nieuwe coalitie in Landgraaf en nu ook de bevolking heeft 'nee' gezegd, aldus Koopmans.

Situatie in de regio
Hij verwacht dat voor de minister en de Tweede Kamer zal meewegen dat een ja of nee bij een referendum niks verandert aan de situatie in de regio. "De problemen moeten met maatregelen worden beantwoord. En wij denken dat een krachtige centrumgemeente in Parkstad een verstandig antwoord blijft", zo zegt Koopmans.

Lees meer over de fusieplannen in ons dossier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen