Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Den Haag: invoering Maastrichtse milieusticker prima idee

Geplaatst opmaandag 29 januari 2018 - 15:15

De invoering van milieustickers voor auto's in de binnenstad van Maastricht is een goed idee, stelt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu). Wel ziet ze liever één systeem voor alle Nederlandse steden.

De gemeente Maastricht onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor het invoeren van een milieuvignet.

Sticker verplicht
In het centrum van de stad zou in de toekomst een 'milieusticker' verplicht zijn, waarop te zien is hoe milieubelastend een voertuig is. De gemeente onderzoekt de juridische mogelijkheden om zo'n vignet in te voeren.

Lees ook: Maastricht wil milieuvignet op auto invoeren

Nog even wachten
De staatssecretaris vind het geen slecht idee, maar roept de gemeente op om nog even te wachten. Haar ministerie is druk bezig om één systeem te bedenken dat in alle Nederlandse steden gebruikt kan worden, zo zegt ze.

Van Veldhoven hoopt dat daarmee versplintering van regelgeving tegengegaan kan worden. Anders zouden chauffeurs van bestelauto's per stad op de hoogte moeten zijn van de verschillende regels.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen