Overslaan en naar de inhoud gaan

Den Haag: invoering Maastrichtse milieusticker prima idee

Geplaatst opmaandag 29 januari 2018 - 15:15

De invoering van milieustickers voor auto's in de binnenstad van Maastricht is een goed idee, stelt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu). Wel ziet ze liever één systeem voor alle Nederlandse steden.

De gemeente Maastricht onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor het invoeren van een milieuvignet.

Sticker verplicht
In het centrum van de stad zou in de toekomst een 'milieusticker' verplicht zijn, waarop te zien is hoe milieubelastend een voertuig is. De gemeente onderzoekt de juridische mogelijkheden om zo'n vignet in te voeren.

Lees ook: Maastricht wil milieuvignet op auto invoeren

Nog even wachten
De staatssecretaris vind het geen slecht idee, maar roept de gemeente op om nog even te wachten. Haar ministerie is druk bezig om één systeem te bedenken dat in alle Nederlandse steden gebruikt kan worden, zo zegt ze.

Van Veldhoven hoopt dat daarmee versplintering van regelgeving tegengegaan kan worden. Anders zouden chauffeurs van bestelauto's per stad op de hoogte moeten zijn van de verschillende regels.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen