Overslaan en naar de inhoud gaan

'Den Haag doet te weinig voor Limburg'

Geplaatst opmaandag 6 maart 2017 - 19:35

Het gros van de grote partijen vindt dat politiek Den Haag zich te weinig inspant voor ondernemers in Limburg.

Deze eensgezindheid kwam naar voren tijdens het Ondernemersdebat op L1. Hier een bloemlezing van de reacties op de stelling 'Politiek Den Haag doet niet genoeg voor ondernemend Limburg'.

Randstad
Ton
Heerschop (Venlo, nr. 19 SP): "Het kabinet focust vooral op de Randstad. Er moet meer aandacht naar de regio. En dan gaat het niet alleen om bereikbaarheid, maar ook om werkgelegenheid. De pijnpunten zitten in Limburg en Groningen. De bereikbaarheid van Limburg is slecht. Kijk maar naar de dagelijkse files op de A67 tussen Eindhoven en Venlo. We zijn niet het randje van Nederland, maar juist het centrum van Europa."

Nedcar
Chantal
Nijkerken (Schinveld, nr.30 VVD): "Er is wel degelijk veel aandacht voor Limburg geweest, denk maar aan de redding van Nedcar. Daarnaast zijn er campussen ontwikkeld, waar startups zich kunnen ontplooien. We moeten elkaar niet bang maken. Het gaat op dit moment gewoon heel erg goed."

Investeringspact
Joost Reinaerts (Heerlen, nr. 33 PvdA): "We zijn niet meer een wormvormig aanhangsel, we tellen honderd procent mee. Ondernemers weten de weg naar Den Haag te vinden. Het Limburgs Investeringspact is ingediend en zie er ook genoeg van terugkomen in de partijprogramma's. Een mooi voorbeeld is dat mbo'ers, die straks in een winkel willen werken, verplicht Duitse les krijgen. Er is tevens veel te veel papierwerk als je over de grens zou willen werken."

Balans
Martijn van Helvert (Sittard, nr. 16 CDA): "Tachtig procent van alle middelen voor infrastructuur is in de Randstand uitgegeven. De balans is zoek, want niet tachtig procent van alle mensen woont in de Randstad. Daarom zou het goed zijn als er zoveel mogelijk Limburgers in de Kamer komen, dus stem in ieder geval op een provinciegenoot, ongeacht de partijkleur."

Visie
Rens Raemaekers (Neer, nr.17 D66): "Wij moeten een visie uitrollen in Den Haag waarin we de voordelen van Limburg duidelijk kenbaar maken. Wij willen meer vrijheden voor de Limburgse overheden als het gaat om het heffen van belastingen. We moeten bovendien proberen om de studenten hier te houden, maar er zijn niet voldoende geschikte woningen voor starters."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Winkelleegstand: VVD wil meer bestemmingen op één pand
Definitief veertien Limburgers naar Tweede Kamer
D66 wil collectieve ziektekostenverzekering
CDA en PvdA dienen motie in voor spoorlijn Nedcar
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen