Overslaan en naar de inhoud gaan

'Den Haag doet te weinig voor Limburg'

Geplaatst opmaandag 6 maart 2017 - 19:35

Het gros van de grote partijen vindt dat politiek Den Haag zich te weinig inspant voor ondernemers in Limburg.

Deze eensgezindheid kwam naar voren tijdens het Ondernemersdebat op L1. Hier een bloemlezing van de reacties op de stelling 'Politiek Den Haag doet niet genoeg voor ondernemend Limburg'.

Randstad
Ton
Heerschop (Venlo, nr. 19 SP): "Het kabinet focust vooral op de Randstad. Er moet meer aandacht naar de regio. En dan gaat het niet alleen om bereikbaarheid, maar ook om werkgelegenheid. De pijnpunten zitten in Limburg en Groningen. De bereikbaarheid van Limburg is slecht. Kijk maar naar de dagelijkse files op de A67 tussen Eindhoven en Venlo. We zijn niet het randje van Nederland, maar juist het centrum van Europa."

Nedcar
Chantal
Nijkerken (Schinveld, nr.30 VVD): "Er is wel degelijk veel aandacht voor Limburg geweest, denk maar aan de redding van Nedcar. Daarnaast zijn er campussen ontwikkeld, waar startups zich kunnen ontplooien. We moeten elkaar niet bang maken. Het gaat op dit moment gewoon heel erg goed."

Investeringspact
Joost Reinaerts (Heerlen, nr. 33 PvdA): "We zijn niet meer een wormvormig aanhangsel, we tellen honderd procent mee. Ondernemers weten de weg naar Den Haag te vinden. Het Limburgs Investeringspact is ingediend en zie er ook genoeg van terugkomen in de partijprogramma's. Een mooi voorbeeld is dat mbo'ers, die straks in een winkel willen werken, verplicht Duitse les krijgen. Er is tevens veel te veel papierwerk als je over de grens zou willen werken."

Balans
Martijn van Helvert (Sittard, nr. 16 CDA): "Tachtig procent van alle middelen voor infrastructuur is in de Randstand uitgegeven. De balans is zoek, want niet tachtig procent van alle mensen woont in de Randstad. Daarom zou het goed zijn als er zoveel mogelijk Limburgers in de Kamer komen, dus stem in ieder geval op een provinciegenoot, ongeacht de partijkleur."

Visie
Rens Raemaekers (Neer, nr.17 D66): "Wij moeten een visie uitrollen in Den Haag waarin we de voordelen van Limburg duidelijk kenbaar maken. Wij willen meer vrijheden voor de Limburgse overheden als het gaat om het heffen van belastingen. We moeten bovendien proberen om de studenten hier te houden, maar er zijn niet voldoende geschikte woningen voor starters."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Winkelleegstand: VVD wil meer bestemmingen op één pand
Definitief veertien Limburgers naar Tweede Kamer
D66 wil collectieve ziektekostenverzekering
CDA en PvdA dienen motie in voor spoorlijn Nedcar
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen