Overslaan en naar de inhoud gaan

Demonstratie tegen Zwarte Piet zondag in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 10:35

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) kan zondag in Maastricht actie voeren.

De demonstratie tegen Zwarte Piet mag worden gehouden op het Vrijthof, liet de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten.

Coronaproof
De demonstratie begint om 14:00 uur. De organisatie liet eerder al weten zaterdag in Breda te willen protesteren. Zondag staat Maastricht op de planning, 21 november Weert en Venlo en 22 november Eindhoven. Volgens KOZP zijn de nu aangekondigde demonstraties coronaproof en zijn ze volgens de "KOZP-principes van vreedzaam protest". Wat dat precies inhoudt wordt niet gemeld.

Grijze piet
Het protest in Venlo is ook gericht tegen 'grijze piet'. In Venlo is vanaf volgend jaar voor Zwarte Piet een lichtere variatie bedacht, de grijze piet. Ook daarover is KOZP niet te spreken. Voor de actiegroep zijn alleen roetveegpieten acceptabel. Burgemeester Antoin Scholten van Venlo voert komende week nog nader overleg met KOZP over de plek waar deze demonstratie mag plaatsvinden. In het door KOZP aangevraagde stadscentrum voor het stadhuis vindt de gemeente geen goed idee, zei een woordvoerster eerder.

Landelijke aankomst
Zaterdag is de landelijke aankomst van Sinterklaas op een geheime locatie zonder publiek. In de rest van het land zijn intochten afgeblazen vanwege het coronavirus. Dat is voor KOZP geen reden om stil te zitten, liet voorman Jerry Afriyie al weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen