Overslaan en naar de inhoud gaan

Demonstratie tegen vliegtuigoverlast bij gouvernement

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 19:11

Het groeiend aantal vliegbewegingen boven Zuid-Limburg is op woensdag 7 november reden voor een demonstratie bij het Gouvernement.

De actievoerders verzamelen zich daar om 18:30 uur om hun onvrede over de geluidsoverlast kenbaar te maken.

Beek en Bierset
Het protest wordt georganiseerd door Milieufront Eijsden. Dat wil daarmee niet alleen aandacht vragen voor het vliegverkeer van Maastricht Aachen Airport, maar ook voor de vliegtuigen van en naar vliegveld Bierset bij Luik. Hun aanvliegroute loopt over de gemeente Eijsden-Margraten, tot ongenoegen van het Milieufront.

Estafette
De demonstranten houden de provincie ervoor verantwoordelijk dat Eijsden last heeft van de vliegtuigen van en naar Luik. Afgelopen zomer was er in Maastricht ook al een demonstratie tegen vliegtuiglawaai. Ruim 100 mensen verzamelden zich toen op Plein 1992 bij de actie die onderdeel was van een landelijke estafettedemonstratie.

Lees ook: Demonstratie tegen groei luchtvaart in Maastricht

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen