Overslaan en naar de inhoud gaan

Demonstratie in Maastricht tegen groei luchtvaart

Geplaatst opzaterdag 23 juni 2018 - 14:36

Naar schatting hebben zo'n 150 mensen zaterdagmiddag in Maastricht gedemonstreerd tegen de groei van de luchtvaart.

De demonstratie op Plein1992 hoort bij een reeks manifestaties door heel Nederland.

Landelijk
Ook in Amsterdam, Eelde, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle gingen veelal in het rood geklede actievoerders de straat op. In heel Nederland ging het om enkele duizenden mensen. De actie is op touw gezet door Greenpeace en het Landelijk Bewonersbelang Luchtvaart (LBBL). Die laatste is een samenwerkingsverband van actiegroepen bij de verschillende luchthavens in Nederland.

De demonstratie in Maastricht werd onder meer bijgewoond door leden van de Alliantie Tegen Uitbreiding MAA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen