Overslaan en naar de inhoud gaan

Demonstratie in Maastricht tegen groei luchtvaart

Geplaatst opzaterdag 23 juni 2018 - 14:36

Naar schatting hebben zo'n 150 mensen zaterdagmiddag in Maastricht gedemonstreerd tegen de groei van de luchtvaart.

De demonstratie op Plein1992 hoort bij een reeks manifestaties door heel Nederland.

Landelijk
Ook in Amsterdam, Eelde, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle gingen veelal in het rood geklede actievoerders de straat op. In heel Nederland ging het om enkele duizenden mensen. De actie is op touw gezet door Greenpeace en het Landelijk Bewonersbelang Luchtvaart (LBBL). Die laatste is een samenwerkingsverband van actiegroepen bij de verschillende luchthavens in Nederland.

De demonstratie in Maastricht werd onder meer bijgewoond door leden van de Alliantie Tegen Uitbreiding MAA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen