Grijze en zwarte piet (15 okt 2020)

Venlose grijze pieten vallen verkeerd: 'Is blackface light'

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat ook actie voeren tegen de grijze pieten die onder meer in Venlo te zien zullen zijn bij het Sinterklaasfeest.

Demonstratie Vrijthof Maastricht 11 sep 2020
Honderdtal demonstranten eist op Vrijthof actie voor Moria

Zo'n honderd demonstranten eisten vrijdagavond op het Vrijthof in Maastricht dat de Nederlandse staat meer vluchtelingen gaat opnemen uit het afgebrande vluchtelingenkamp Moria in Griekenland.

ANP-421628712
Man (26) opgepakt voor doodsbedreiging Kamerlid Omtzigt

Een 26-jarige man is in een woning in Heerlen opgepakt, omdat hij eind augustus in Den Haag CDA-politicus Pieter Omtzigt zou hebben belaagd en bedreigd.

Gevel kleurt rood Eijsden (11 augustus 2020)
Limburgse gebouwen kleuren rood voor evenementenbranche

Het gemeentehuis van Venray, kasteel Limbricht, poppodium Nieuwe Nor in Heerlen en nog verschillende andere gebouwen kleurden dinsdagavond rood om aandacht te vragen voor de evenementenbranche.

thumbnail_image1
Scootmobielprotest tegen bezuinigingen Maastricht

Zo'n 60 boze scootmobilisten hebben in Maastricht geprotesteerd tegen bezuinigingsplannen van de gemeente.

Tractorprotest demonstratie 1 okt 2019
Video: Limburgse boeren op trekker naar actiedag

Boeren uit Noord- en Zuid-Nederland zullen woensdag op hun tractor naar De Bilt rijden om zich daar aan te sluiten bij de landelijke actiedag tegen het beleid van landbouwminister Carola Schouten.

demonstratie maastricht neoliberalisme (21 jun 2020)
Betoging tegen neoliberalisme in Maastricht

Verschillende groeperingen hebben zondag in Maastricht gedemonstreerd tegen het neoliberalisme. De betogers stonden van 15:00 tot 17:00 uur op de Hoge Brug en op de kade bij de brug.

Annemarie Penn (29 mrt 2020)
Penn: 'Coronaregels in horeca soms niet te handhaven'

Versoepeling van de coronamaatregelen is voor de horeca op een gegeven moment misschien noodzakelijk.

demonstratie Heerlen (20 jun 2020)
Boom geplant bij kleine demonstratie in Heerlen

Om een signaal tegen racisme af te geven demonstreerden zaterdagmiddag enkele tientallen betogers op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen. Gelijktijdig was er een kleine tegendemonstratie.

Black Lives Matter beklad Heerlen 20 jun 2020
Black Lives Matter-mural in Heerlen beklad

Een grote Black Lives Matter-mural in Heerlen is nog geen week na de onthulling beklad.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten