Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Demonstrant doet aangifte tegen agent die camera afpakte

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 22:37

Een filmende man die zaterdag het protest van de Gele Hesjes in Maastricht vastlegde gaat aangifte doen tegen een politieagent die zijn camera in beslag nam.

De politie meldde maandag dat de agent de camera niet had mogen afpakken van de demonstrant die meedeed aan het protest. "De man filmde op de openbare weg en dat mag iedereen", was het besluit van de politie na een evaluatie.

Lees ook: Politie blundert bij inbeslagname camera 'gele hesjes'-actie

Geen identificatie
De demonstrant voelde zich geïntimideerd toen de agent de camera afpakte, zo zegt hij tegen L1. "Zeker omdat de politieagent zich niet had geïdentificeerd. Het had een willekeurige man kunnen zijn die zomaar mijn camera afpakte."

Gewiste beelden
De demonstrant kreeg de camera diezelfde middag terug, maar de beelden van de arrestatie waren al gewist. Dat had volgens de politie niet mogen gebeuren. De politie liet weten dat de man begrip had voor de situatie. Maar dat was helemaal niet het geval. "Ik wilde maandag al aangifte doen. Maar omdat de mevrouw aan het aangifteloket het erg druk had, werd mij verzocht om volgende week terug te komen. Ik heb hiervoor inmiddels een afspraak gemaakt op het politiebureau."

De demonstrant heeft een YouTube-kanaal over politieke onderwerpen, waarvoor hij naar Maastricht was afgereisd om te filmen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen