Overslaan en naar de inhoud gaan

Demonstrant doet aangifte tegen agent die camera afpakte

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 22:37

Een filmende man die zaterdag het protest van de Gele Hesjes in Maastricht vastlegde gaat aangifte doen tegen een politieagent die zijn camera in beslag nam.

De politie meldde maandag dat de agent de camera niet had mogen afpakken van de demonstrant die meedeed aan het protest. "De man filmde op de openbare weg en dat mag iedereen", was het besluit van de politie na een evaluatie.

Lees ook: Politie blundert bij inbeslagname camera 'gele hesjes'-actie

Geen identificatie
De demonstrant voelde zich geïntimideerd toen de agent de camera afpakte, zo zegt hij tegen L1. "Zeker omdat de politieagent zich niet had geïdentificeerd. Het had een willekeurige man kunnen zijn die zomaar mijn camera afpakte."

Gewiste beelden
De demonstrant kreeg de camera diezelfde middag terug, maar de beelden van de arrestatie waren al gewist. Dat had volgens de politie niet mogen gebeuren. De politie liet weten dat de man begrip had voor de situatie. Maar dat was helemaal niet het geval. "Ik wilde maandag al aangifte doen. Maar omdat de mevrouw aan het aangifteloket het erg druk had, werd mij verzocht om volgende week terug te komen. Ik heb hiervoor inmiddels een afspraak gemaakt op het politiebureau."

De demonstrant heeft een YouTube-kanaal over politieke onderwerpen, waarvoor hij naar Maastricht was afgereisd om te filmen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen