Overslaan en naar de inhoud gaan

Demokraten Swalmen: 'Verder met huidige coalitie'

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 8:52

Als het aan Demokraten Swalmen ligt, gaat de huidige coalitie van Roermond met GroenLinks, CDA en D66 op de ingeslagen weg voort.

Dat zegt fractievoorzitter Ger Julicher van de partij op L1 radio.

Waardering
De huidige coalitie, inclusief de VVD, telt 19 van de 31 zetels. Ook zonder de VVD en de PvdA die niet terugkeert in de raad, heeft de coalitie een
meerderheid van 16. "De kiezer heeft het huidige beleid gewaardeerd. We hebben de afgelopen jaren gebouwd en krijgen nu de kans om het af te maken. Voor ons geen reden om verder te gaan met de LVR."

Lees ook: GroenLinks grote winnaar in Roermond, Van Rey levert zetel in

De LVR heeft weliswaar een zetel verlies, maar blijft met negen wel nog steeds de grootste. Het is dan ook aan die partij om de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie te starten.

Zonder LVR
Julicher zegt bij voorbaat geen enkele partij uit te sluiten en beseft dat met een meerderheid van 16 zetels ook steun van andere partijen nodig is. Toch is hij heel stellig als het gaat om LVR-kopstuk Jos van Rey. "Met Van Rey als wethouder gaan we zeker niet in zee. Dat hebben we altijd duidelijk gezegd. Daarnaast willen we graag op de ingeslagen weg voort en dat betekent dus verder met de huidige coalitie zonder LVR."

Blijf ook op de hoogte van de verkiezingen met de gratis 1Limburg app

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen