Overslaan en naar de inhoud gaan

Demokraten Swalmen: 'Verder met huidige coalitie'

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 8:52

Als het aan Demokraten Swalmen ligt, gaat de huidige coalitie van Roermond met GroenLinks, CDA en D66 op de ingeslagen weg voort.

Dat zegt fractievoorzitter Ger Julicher van de partij op L1 radio.

Waardering
De huidige coalitie, inclusief de VVD, telt 19 van de 31 zetels. Ook zonder de VVD en de PvdA die niet terugkeert in de raad, heeft de coalitie een
meerderheid van 16. "De kiezer heeft het huidige beleid gewaardeerd. We hebben de afgelopen jaren gebouwd en krijgen nu de kans om het af te maken. Voor ons geen reden om verder te gaan met de LVR."

Lees ook: GroenLinks grote winnaar in Roermond, Van Rey levert zetel in

De LVR heeft weliswaar een zetel verlies, maar blijft met negen wel nog steeds de grootste. Het is dan ook aan die partij om de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie te starten.

Zonder LVR
Julicher zegt bij voorbaat geen enkele partij uit te sluiten en beseft dat met een meerderheid van 16 zetels ook steun van andere partijen nodig is. Toch is hij heel stellig als het gaat om LVR-kopstuk Jos van Rey. "Met Van Rey als wethouder gaan we zeker niet in zee. Dat hebben we altijd duidelijk gezegd. Daarnaast willen we graag op de ingeslagen weg voort en dat betekent dus verder met de huidige coalitie zonder LVR."

Blijf ook op de hoogte van de verkiezingen met de gratis 1Limburg app

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen