Overslaan en naar de inhoud gaan

Democraten Onderbanken uiteen: tijdelijk nieuwe partij

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 21:53

Door een 'uiteenlopende koers' van de raadsleden binnen de fractie Democraten Onderbanken, hebben drie leden besloten verder te gaan onder een andere naam.

Zus Sajove-Jacobs, Jack Stevelmans en Rodney Swelsen zijn tot aan de naderende verkiezingen actief onder de vlag van D18, de naam van de tijdelijke fractie.

Overstap D66
Het drietal komt bij de verkiezingen in november volgend jaar op de lijst van D66 te staan in de fusiegemeente Beekdaelen. Democraten Onderbanken houdt dan op te bestaan.

Splitsing
In een verklaring noemen ze de splitsing van Democraten Onderbanken 'in het belang voor de democratische werking van de gemeenteraad en de belangen van onze inwoners en bedrijven.' De drie zullen naar eigen zeggen handelen vanuit een 'sociaal-liberaal perspectief'.

D18 maakt geen deel uit van de coalitie, maar zal volgens de verklaring het bestaande coalitie-akkoord van Democraten Onderbanken en Progressief Onderbanken wel ondersteunen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen