Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Vollering: 'Tour voor vrouwen is erkenning'

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 13:22

Blijdschap in het vrouwenpeloton met de Tour de France Femmes. Het officiële etappeschema werd donderdag, voor zowel vrouwen als mannen, in Parijs gepresenteerd.

De mannen beginnen op 1 juli in Kopenhagen met een korte tijdrit en reizen na drie dagen Denemarken via België naar Frankrijk. Daar eindigt de 109e Ronde van Frankrijk op zondag 24 juli traditiegetrouw in Parijs.

Limburgers
Voor Mike Teunissen en Tom Dumoulin wordt bij Team Jumbo-Visma nog druk gepuzzeld of de Tour in het schema past. Wout Poels, tijdens de afgelopen editie in de bolletjestrui reed, heeft op dit moment nog geen ploeg en dus is ook voor hem nog onduidelijk of hij in Kopenhagen aan de start verschijnt.

Alpe d'Huez
In het etappeschema is plek ingeruimd voor kasseienstroken, zoals we dat kennen uit de klassieker Parijs-Roubaix. En op 14 juli is plek ingeruimd voor aankomst bovenop Alpe d'Huez. De 'Nederlandse' berg keert voor het eerst sinds 2018 weer terug in de Tour.

Vrouwen
Als de Tour voor mannen op 24 juli eindigt, start de editie voor vrouwen ook in de Franse hoofdstad. Acht dagen duurt de Tour de France Femmes. De laatste jaren reden de vrouwen een eendagswedstrijd onder de naam La Course, in de jaren '80 en '90 gebeurde dat meerdaags onder de naam Tour Féminin. Nu zijn de vrouwen dus weer terug in Frankrijk voor een etappekoers. Vanuit Limburgs oogpunt interessant voor rensters als Sabrina Stultiens en de SD Worx ploeg met onder meer Demi Vollering.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen