Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi uitgeroepen tot prinses van de 'bijzondere mensen'

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 22:37

Demi Hofman is donderdagavond uitgeroepen tot nieuwe prinses van CV Het Tiende Riek: een carnavalsvereniging voor mensen met een beperking uit de regio Wijnandsrade.

Demi is hiermee de elfde heerser van de vereniging.

Koninklijke onderscheiding
In 2010 werd voor het eerst een vorst uitgeroepen bij de carnavalsvereniging. Het initiatief is destijds genomen door Anja Vermeeren. "Ik vind het geweldig dat er voor zo'n bijzondere mensen zo'n jubileum er ook kan zijn", zegt ze. Vermeeren had zelf een gehandicapte zoon en wilde iets doen voor mensen met een beperking uit de regio. Gekozen werd voor de naam Het Tiende Riek omdat ze in 2010 zijn begonnen. De zoon van Anja overleed in 2015, maar zij is het werk blijven voortzetten. Daarvoor ontving zij donderdag een koninklijke onderscheiding.

Video: L1

Prinses Demi Hofman werd uitgeroepen tijdens een bonte avond in café I Gen Dörp in Wijnandsrade. Optredende artiesten waren onder meer Jack Vinders, De Geliënde en Kelly van de Lump.

[video:]

Deel dit bericht via
Overzicht
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen