Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs uitgeschakeld in vrouwendubbel op Wimbledon

Geplaatst opmaandag 9 juli 2018 - 16:47

Demi Schuurs en Elise Mertens hebben de derde ronde van het vrouwendubbel op Wimbledon niet overleefd. Na een uur en 38 minuten verlieten hun tegenstanders Nicole Melichar en Kveta Peschke als winnaar baan veertien.

Het Amerikaans-Tjechische duo won de eerste set met 6-7 na een supertiebreak en was ook in de tweede set te sterk voor de tennisster uit Nieuwstadt en haar Belgische dubbelpartner.

Spannend
De strijd tussen het als achtste geplaatste Nederlands-Belgisch duo en Melichar en de jarige Peschke ging in de eerste set gelijk op. Schuurs en Mertens kwamen met 3-1 voor, maar zagen de als twaalfde geplaatste tegenstander gelijk komen en voorsprong nemen.

Schuurs en Mertens vochten terug, kwamen met 5-4 voor, maar Melichar en Peschke maakten weer gelijk. Het Nederlands-Belgische koppel kwam op 6-5, waarna het weer gelijk werd. Na een uur spelen beslisten Melichar en Peschke de set in de supertiebreak (4-7) in hun voordeel.

Achterstand
In de tweede set kwamen Schuurs en Mertens snel achter. Ze maakten gelijk, maar zagen hun tegenstander vervolgens een 1-4 voorsprong nemen. Die achterstand wisten ze nog tot 3-5 terug te brengen, maar ze konden niet verhinderen dat Melichar en Peschke de set met 3-6 wonnen.

Veel druk
Demi Schuurs liet na afloop van de wedstrijd aan L1 weten te balen van de nederlaag. "We hebben dit jaar al best vaak tegen deze dames gespeeld en nog geen keer verloren. De eerste set was een goede set van beide kanten, maar we verliezen die set in een tiebreak. Onze tegenstander serveerde goed en daardoor kwam er veel druk op te staan. Uiteindelijk verliezen we ook de tweede set. Dat is gewoon heel erg balen!"

Ondanks de uitschakeling in het vrouwendubbel is het toernooi voor Demi Schuurs nog niet voorbij. Met Jean-Julien Rojer is ze doorgedrongen tot de derde ronde van het gemengd dubbel en daarin moeten het als vierde geplaatste duo het vandaag opnemen tegen het Japanse koppel Ben McLachlan en Eri Hozumi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV