Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs traint in tuin Sjeng Schalken

Geplaatst opvrijdag 17 april 2020 - 17:55

Demi Schuurs traint in de tuin van oud-tennisser Sjeng Schalken. Schalken stelt zijn tennisbaan ter beschikking aan de tennisster uit Nieuwstadt.

Schuurs behoort tot de top twaalf van de wereld in het dubbelspel en deed onlangs een oproep via sociale media om een privé tennisbaan te vinden. "Sjeng reageerde meteen. Ik ben er trots op dat ik hier, op zijn baan, mag tennissen. Ik ben hem ook heel erg dankbaar."

Regels
Vanwege de coronamaatregelen zijn officiële tennisparken gesloten en dus ging Schuurs op zoek naar andere mogelijkheden zonder de regels te overtreden. Op de tennisbaan van Schalken kan ze alleen of met haar trainer toch trainingsuren maken. "Ik vind het heel erg mooi dat de ene tennisser de andere helpt."

Video: L1

Tenniskalender
De grote vraag is wanneer Schuurs weer officieel een wedstrijd kan spelen. Wimbledon is afgelast en het duurt nog zeker tot juni voordat duidelijk wordt of de US Open eind eind augustus doorgaat. Ook is nog onduidelijk of de Grand Slam zal worden gespeeld zonder publiek. "Het is afwachten. Maar zodra het weer gaat beginnen, sta ik fit aan de start."

Schuurs versus Schalken
Schalken heeft in zijn tuin een hardcourt-baan liggen: een baan waar hij zelf regelmatig nog een balletje slaat. Op de vraag of ze al tegen Schalken een potje heeft gespeeld zegt Schuurs: "Nog niet. Maar ik heb gehoord dat hij nog heel erg goed is én topfit dus binnenkort ga ik hem een keer uitdagen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen