Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs via tiebreak naar finale Doha

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 14:45

Tennisster Demi Schuurs uit Nieuwstadt en dubbelpartner Nicole Melichar hebben zich donderdag geplaatst voor de finale van het WTA500-toernooi van Doha.

In een spannend duel trokken de Limburgse en de Amerikaanse via een beslissende tiebreak aan het langste eind tegen Andreja Klepac en Sania Mirza: 7-5, 2-6, 10-5.

Tiebreak
In de eerste set werden beide duo's meermaals gebroken, maar trokken Schuurs en Melichar de set over de streep. In de tweede set deelden de Sloveense en de Indiase een tik uit. Een match tiebreak gaf vervolgens de doorslag en die trokken Schuurs en Melichar, die als tweede geplaatst zijn voor het toernooi, resoluut naar zich toe: 10-5.

Lees ook: Demi Schuurs dendert door in Doha

Eerste finale
Het is de eerste finaleplaats voor Schuurs sinds ze een duo vormt met Melichar. Wie in de finale van het toernooi in de Golfstaat de tegenstander wordt, is nog niet bekend. Dat kan óf het als eerste geplaatste duo Barbora Krejcikova-Katerina Siniakova, óf de tandem Monica Niculescu-Jelena Ostapenko worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen