Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs sluit tennisseizoen in Singapore af

Geplaatst opdinsdag 16 oktober 2018 - 22:45

Demi Schuurs sluit volgende week een succesvol tennisseizoen af met de WTA Finals in Singapore.

In zeven WTA-toernooien won zij het vrouwendubbel. Met haar overwinning in Wuhan verzekerde zij zich van deelname aan het prestigieuze toernooi in de stadstaat, waar de acht beste vrouwendubbels in actie komen.

Buik schrijven
De Nieuwstadtse tennisster speelt in Singapore met Elise Mertens, al was het even onzeker of de Belgische op tijd hersteld zou zijn van een blessure aan haar rechterarm. Daarmee had zij aan het begin van het seizoen ook al te kampen. Zou Mertens in het verre oosten niet kunnen spelen, dan zou Demi Schuurs deelname aan de WTA Finals op haar buik kunnen schrijven en dat zou een bittere teleurstelling voor haar zijn.

Niet overleefd
Schuurs dubbelde in Moskou met een gelegenheidspartner, omdat Mertens haar geblesseerde arm wilde ontzien en alleen in het enkelspel speelde. Schuurs overleefde de achtste finale niet en ook voor Mertens was de strijd om de Kremlin Cup dinsdag voorbij, al speelde zij haar wedstrijd uit.

Lees ook: Dubbelpartner Demi Schuurs geblesseerd

Honderd procent
De tennisster uit Belgisch-Limburg heeft haar dubbelpartner laten weten er voor honderd procent zeker van te zijn dat ze in Singapore kan spelen. 'Al valt mijn arm eraf', liet zij haar tennismaatje weten. "Dat was voor mij een rustgevend gevoel", vertelt de 25-jarige Demi vanuit Moskou tegen L1. "Ik zou hetzelfde gedaan hebben. Je hebt er een heel jaar voor gewerkt en een heel jaar in geïnvesteerd. Dan doe je er ook alles voor om in de WTA Finals te spelen!"

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen