Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs overtuigend naar tweede ronde Australian Open

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 8:16

Tennisters Demi Schuurs uit Nieuwstadt en haar Tsjechische dubbelpartner Kveta Peschke hebben vrijdag in Melbourne zonder enige problemen de tweede ronde van de Australian Open bereikt.

Tegenstanders Fanny Stollar uit Hongarije en de Oekraïense Dayana Yastremska werden in een tijdsbestek van 68 minuten in twee sets geklopt: 6-4 en 6-2.

Startblokken
Het als achtste geplaatste duo vertrok goed uit de startblokken op Melbourne Park. In de openingsgame van de wedstrijd brak het duo Schuurs en Peschke meteen zijn opponenten en gaf de vroege break niet meer uit handen: 6-4.

Ontketend
Schuurs en Peschke waren in de tweede set ontketend en liep met twee breaks uit naar een 4-1 voorsprong. Meteen daarna antwoordde het Hongaars-Oekraïnse tweetal met een break, maar dat bleek ook hun laatste wapenfeit van de wedstrijd. Schuurs en Peschke gooide de wedstrijd in het slot. De tweede set werd met 6-2 gewonnen. Voor Schuurs is het haar eerste zege in de damesdubbel op de Australian Open ooit.

Uitgesteld
Schuurs (26) en haar achttien jaar oudere partner sloegen 26 winners en wonnen acht van de negen servicegames. De eerste ronde van Schuurs en Peschke zou eigenlijk een dag eerder gespeeld worden. De wedstrijd werd uitgesteld vanwege het uitlopen van vele partijen.

Lees ook: Schuurs dag later in actie op Australian Open

Het duo Peschke-Schuurs treft in de tweede ronde van het grandslamtoernooi de Amerikaanse tennisrevelatie Cori Gauff (15) en haar landgenoot Caty McNally (18).

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen