Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs overtuigend naar tweede ronde Australian Open

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 8:16

Tennisters Demi Schuurs uit Nieuwstadt en haar Tsjechische dubbelpartner Kveta Peschke hebben vrijdag in Melbourne zonder enige problemen de tweede ronde van de Australian Open bereikt.

Tegenstanders Fanny Stollar uit Hongarije en de Oekraïense Dayana Yastremska werden in een tijdsbestek van 68 minuten in twee sets geklopt: 6-4 en 6-2.

Startblokken
Het als achtste geplaatste duo vertrok goed uit de startblokken op Melbourne Park. In de openingsgame van de wedstrijd brak het duo Schuurs en Peschke meteen zijn opponenten en gaf de vroege break niet meer uit handen: 6-4.

Ontketend
Schuurs en Peschke waren in de tweede set ontketend en liep met twee breaks uit naar een 4-1 voorsprong. Meteen daarna antwoordde het Hongaars-Oekraïnse tweetal met een break, maar dat bleek ook hun laatste wapenfeit van de wedstrijd. Schuurs en Peschke gooide de wedstrijd in het slot. De tweede set werd met 6-2 gewonnen. Voor Schuurs is het haar eerste zege in de damesdubbel op de Australian Open ooit.

Uitgesteld
Schuurs (26) en haar achttien jaar oudere partner sloegen 26 winners en wonnen acht van de negen servicegames. De eerste ronde van Schuurs en Peschke zou eigenlijk een dag eerder gespeeld worden. De wedstrijd werd uitgesteld vanwege het uitlopen van vele partijen.

Lees ook: Schuurs dag later in actie op Australian Open

Het duo Peschke-Schuurs treft in de tweede ronde van het grandslamtoernooi de Amerikaanse tennisrevelatie Cori Gauff (15) en haar landgenoot Caty McNally (18).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen