Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs kwartfinalist op Wimbledon

Geplaatst opmaandag 8 juli 2019 - 18:18

Demi Schuurs en haar partner Anna-Lena Grönefeld staan in de kwartfinale van het vrouwendubbel op Wimbledon.

Het Nederlands-Duitse duo won in de achtste finale met 6-4 en 7-6 (9-7) van Anna Blinkova en Yafan Wang.

Voorsprong
Schuurs en Grönefeld verloren hun service in de eerste game en dat overkwam hun tegenstanders direct daarna. De tennisster uit Nieuwstadt en haar partner kwamen met 2-1 voor, maar verspeelden hun voorsprong en kwamen op achterstand. Ze kwamen terug, namen daarna afstand van Klinkova en Wang en wonnen na serviceverlies van het Russisch-Chinese tweetal de set met 6-4.

Krachtmeting
In de tweede set kwamen Schuurs en Grönefeld met 4-1 voor en leek de winst binnen. Blinkova en Wang kwamen echter sterk terug en op 5-5. Schuurs en Grönefeld kwamen met 6-5 voor, maar hun tegenstanders maakten opnieuw gelijk. De tiebreak moest bepalen wie met setwinst aan de haal zou gaan. Het Nederlands-Duitse tweetal won die met 9-7 en verzekerde zich daarmee na bijna twee uur spelen van een plaats in de kwartfinale.

Kwartfinale
In de kwartfinale moet het als achtste geplaatste duo het op het Londense gras opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen het Duitse duo Friedsam-Siegemund en het Tjechische tweetal Krejčíková-Siniaková.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen