Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs hoopt dit jaar nog op uitsluitsel van Bertens

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 22:52

Demi Schuurs bereidt zich voor op het nieuwe tennisseizoen, dat kort na de jaarwisseling in Brisbane begint.

De in Maastricht woonachtige dubbelspecialiste werkt haar trainingen af in Maaseik en Geleen. Hoogtepunt moeten de Olympische Spelen worden.

Kerstmis
De tennisster is dit jaar met Kerstmis thuis. "Dat is uniek", zegt ze. Direct na kerst stapt zij op het vliegtuig naar Australië om nog een week samen met haar nieuwe partner Kveta Peschke te trainen.

Regelmatig samen getraind
"We kennen elkaar wel en hebben afgelopen jaar ook regelmatig met elkaar getraind. Anna-Lena Grönefeld en ik zaten in hetzelfde team als Melichar en Peschke. Het scheelt dat je elkaar wat beter kent, maar het is altijd fijn om voor het begin van een toernooi samen nog een paar trainingsdagen te hebben."

Olympische Spelen
Voor Schuurs is 2020 een druk en belangrijk jaar. Ze werkt niet alleen een aantal toernooien af, maar hoopt ook aan de Olympische Spelen in Tokio te kunnen deelnemen. Kiki Bertens is haar beoogde partner in Japan. Zij nam al eens aan de Olympische Spelen deel en heeft nog geen beslissing genomen of ze daar met de 26-jarige Maastrichtse een vervolg aan geeft.

Top 10
Demi wil er alles aan doen om in Japan van de partij te zijn. "Als Kiki zegt ‘we gaan’ dan zijn we er zo goed als zeker van, dat we naar Tokio af kunnen reizen. Als Kiki niet gaat, dan moet ik mij bezinnen over wat ze gaat doen." Ze moet in dat geval begin juni in de top tien van de wereld staan, anders mag ze niet gaan.

Afspraak
Schuurs heeft een dezer dagen een afspraak met Bertens en verwacht dat zij voor het einde van het jaar weet waar ze aan toe is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen