Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs hoopt dit jaar nog op uitsluitsel van Bertens

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 22:52

Demi Schuurs bereidt zich voor op het nieuwe tennisseizoen, dat kort na de jaarwisseling in Brisbane begint.

De in Maastricht woonachtige dubbelspecialiste werkt haar trainingen af in Maaseik en Geleen. Hoogtepunt moeten de Olympische Spelen worden.

Kerstmis
De tennisster is dit jaar met Kerstmis thuis. "Dat is uniek", zegt ze. Direct na kerst stapt zij op het vliegtuig naar Australië om nog een week samen met haar nieuwe partner Kveta Peschke te trainen.

Regelmatig samen getraind
"We kennen elkaar wel en hebben afgelopen jaar ook regelmatig met elkaar getraind. Anna-Lena Grönefeld en ik zaten in hetzelfde team als Melichar en Peschke. Het scheelt dat je elkaar wat beter kent, maar het is altijd fijn om voor het begin van een toernooi samen nog een paar trainingsdagen te hebben."

Olympische Spelen
Voor Schuurs is 2020 een druk en belangrijk jaar. Ze werkt niet alleen een aantal toernooien af, maar hoopt ook aan de Olympische Spelen in Tokio te kunnen deelnemen. Kiki Bertens is haar beoogde partner in Japan. Zij nam al eens aan de Olympische Spelen deel en heeft nog geen beslissing genomen of ze daar met de 26-jarige Maastrichtse een vervolg aan geeft.

Top 10
Demi wil er alles aan doen om in Japan van de partij te zijn. "Als Kiki zegt ‘we gaan’ dan zijn we er zo goed als zeker van, dat we naar Tokio af kunnen reizen. Als Kiki niet gaat, dan moet ik mij bezinnen over wat ze gaat doen." Ze moet in dat geval begin juni in de top tien van de wereld staan, anders mag ze niet gaan.

Afspraak
Schuurs heeft een dezer dagen een afspraak met Bertens en verwacht dat zij voor het einde van het jaar weet waar ze aan toe is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen