Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs en dubbelpartner in halve finale Cincinnati

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 22:56

Demi Schuurs en Anna-Lena Grönefeld staan in de halve finale van het WTA-tennistoernooi in Cincinnati.

Het tweetal versloeg in de kwartfinale van het hardcourttoernooi in Ohio het Amerikaanse duo Caty McNally en Alison Riske met 2-1.

Voortvarend begin
De tegenwoordig in Maastricht wonende Schuurs en de uit Nordhorn afkomstige Grönefeld begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen met 4-0 voor. Het Amerikaanse tweetal kwam echter sterk terug, maakte gelijk en kwam met 5-4 voor. De daaropvolgende game was na serviceverlies van de tegenstander voor het Nederlands-Duitse duo, dat vervolgens het setpoint benutte en met 7-5 won.

Voorsprong weggegeven
In de tweede set kwamen Schuurs en haar Duitse dubbelpartner met 4-2 voor, maar het Amerikaanse tweetal vocht terug en won de set met 6-4. De derde set ging in het begin gelijk op, maar na 3-3 namen de 26-jarige Nieuwstadtse tennisster en Grönefeld afstand van hun tegenstanders. Binnen twaalf minuten sleepten zij de set met 10-7 binnen en bereikten zij de halve finale.

Zij moeten het daarin opnemen tegen de winnaars van de kwartfinale tussen de Françaises Alize Cornet en Kristina Mladenovic en het Amerikaanse duo Bethanie Mattek-Sands en Coco Vandeweghe. Mattek-Sands was korte tijd de dubbelpartner van Demi Schuurs.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen