Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs en dubbelpartner in halve finale Cincinnati

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 22:56

Demi Schuurs en Anna-Lena Grönefeld staan in de halve finale van het WTA-tennistoernooi in Cincinnati.

Het tweetal versloeg in de kwartfinale van het hardcourttoernooi in Ohio het Amerikaanse duo Caty McNally en Alison Riske met 2-1.

Voortvarend begin
De tegenwoordig in Maastricht wonende Schuurs en de uit Nordhorn afkomstige Grönefeld begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen met 4-0 voor. Het Amerikaanse tweetal kwam echter sterk terug, maakte gelijk en kwam met 5-4 voor. De daaropvolgende game was na serviceverlies van de tegenstander voor het Nederlands-Duitse duo, dat vervolgens het setpoint benutte en met 7-5 won.

Voorsprong weggegeven
In de tweede set kwamen Schuurs en haar Duitse dubbelpartner met 4-2 voor, maar het Amerikaanse tweetal vocht terug en won de set met 6-4. De derde set ging in het begin gelijk op, maar na 3-3 namen de 26-jarige Nieuwstadtse tennisster en Grönefeld afstand van hun tegenstanders. Binnen twaalf minuten sleepten zij de set met 10-7 binnen en bereikten zij de halve finale.

Zij moeten het daarin opnemen tegen de winnaars van de kwartfinale tussen de Françaises Alize Cornet en Kristina Mladenovic en het Amerikaanse duo Bethanie Mattek-Sands en Coco Vandeweghe. Mattek-Sands was korte tijd de dubbelpartner van Demi Schuurs.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen