Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs bereikt kwartfinale vrouwendubbel Madrid

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 18:35

Demi Schuurs en Anna-Lena Groenefeld hebben de kwartfinale bereikt van het WTA-toernooi in Madrid.

Het Nederlands-Duitse duo won in twee sets van Viktorija Azarenka en Ashleigh Barty: 6-4 en 6-3.

'Topkoppel'
Schuurs verwachtte vooraf dat het een zware partij zou worden tegen het niet-geplaatste tweetal uit Wit-Rusland en Australië. "Dat is een van de topkoppels", vertelde de 25-jarige Nieuwstadtse tennisster vooraf tegen L1. "Als die meiden vol dubbelen, wordt het gewoon moeilijk."

Winst
Schuurs en Groenefeld kwamen in de eerste set met 2-0 voor en stonden de hele set aan de goede kant van de score. Na iets meer dan een half uur was de setwinst binnen. In de tweede set kwam het tweetal met 3-1 achter, maar Schuurs en haar partner trokken de stand gelijk, kwamen op voorsprong en sloten de wedstrijd af met 6-3 setwinst.

Kwartfinale
In de kwartfinale moeten Schuurs en Groenefeld het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Marie José Martinez Sanchez en Sara Sorribes Tormo tegen Samantha Stosur en Shuai Zhang. Stosur en Zhang zijn in Madrid als derde geplaatst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen