Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs in balans in Maastricht

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 19:28

Tennisster Demi Schuurs is aangekomen in Parijs voor de Grand Slam van Roland Gaross. Als voorbereiding koos de 25-jarige tennisster dit jaar voor een week rust samen met haar vriendin Carmen.

Het stel woont sinds een half jaar samen in een appartement in Maastricht. "Ik kan inmiddels in Maastricht rondrijden zonder navigatie."

Thuis
Schuurs straalt naast haar vriendin Carmen. "Ik ben laatst ook tussen twee toernooien gauw 40 uur naar huis gekomen. Ik ben een familiemens, het geeft mij positieve energie." Ook besloot de dubbelspeelster om het toernooi van Neurenberg te laten schieten om deze week om thuis te kunnen zijn. "Dit is nieuw voor mij. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Ik ben normaal nooit een week vóór een Grand Slam thuis. Maar het gevoel is goed."

Balans
De 25-jarige dubbelspecialist straalt naast haar vriendin Carmen. Er is balans tussen haar topsportcarrière en haar privé-leven. Toch heeft Schuurs een moeizaam seizoen tot nu toe. Zeker als je het vergelijkt met 2018 waar ze zeven toernooien op haar naam schreef. "Ik heb een beetje pech gehad met mijn dubbelpartners. Maar ik ben blij dat ik nu een goede partner heb."

Veel te winnen
Schuurs besloot in april niet door te gaan met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands maar te kiezen voor de Duitse Anna-Lena Grönefeld. Schuurs en Grönefeld hebben veel te winnen op Roland Garos. Vorig seizoen werd Schuurs in de eerste ronde uitgeschakeld. "Ik ga nu voor minimaal een plaats in de kwartfinale." Ook Carmen gaat de eerste dagen mee naar Parijs. Schuurs: "Ik heb een afspraak met haar gemaakt: dat ze terugkomt als ik de finale haal."

Draai
Schuurs heeft haar draai gevonden in Maastricht. Het appartement van het stel ligt op loopafstand van het Vrijthof. Op de vraag of ze Maastricht al een beetje kent, antwoordt ze: "Ik weet waar het stadion van MVV ligt, ik weet dat Tom Dumoulin de bekendste Maastrichtse sporter is en de man met de vlam op de Markt heet Minckelers." Schuurs gaat vol vertrouwen naar Parijs.

Woensdag speelt ze haar eerste partij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen