Overslaan en naar de inhoud gaan

Demi Schuurs in balans in Maastricht

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 19:28

Tennisster Demi Schuurs is aangekomen in Parijs voor de Grand Slam van Roland Gaross. Als voorbereiding koos de 25-jarige tennisster dit jaar voor een week rust samen met haar vriendin Carmen.

Het stel woont sinds een half jaar samen in een appartement in Maastricht. "Ik kan inmiddels in Maastricht rondrijden zonder navigatie."

Thuis
Schuurs straalt naast haar vriendin Carmen. "Ik ben laatst ook tussen twee toernooien gauw 40 uur naar huis gekomen. Ik ben een familiemens, het geeft mij positieve energie." Ook besloot de dubbelspeelster om het toernooi van Neurenberg te laten schieten om deze week om thuis te kunnen zijn. "Dit is nieuw voor mij. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Ik ben normaal nooit een week vóór een Grand Slam thuis. Maar het gevoel is goed."

Balans
De 25-jarige dubbelspecialist straalt naast haar vriendin Carmen. Er is balans tussen haar topsportcarrière en haar privé-leven. Toch heeft Schuurs een moeizaam seizoen tot nu toe. Zeker als je het vergelijkt met 2018 waar ze zeven toernooien op haar naam schreef. "Ik heb een beetje pech gehad met mijn dubbelpartners. Maar ik ben blij dat ik nu een goede partner heb."

Veel te winnen
Schuurs besloot in april niet door te gaan met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands maar te kiezen voor de Duitse Anna-Lena Grönefeld. Schuurs en Grönefeld hebben veel te winnen op Roland Garos. Vorig seizoen werd Schuurs in de eerste ronde uitgeschakeld. "Ik ga nu voor minimaal een plaats in de kwartfinale." Ook Carmen gaat de eerste dagen mee naar Parijs. Schuurs: "Ik heb een afspraak met haar gemaakt: dat ze terugkomt als ik de finale haal."

Draai
Schuurs heeft haar draai gevonden in Maastricht. Het appartement van het stel ligt op loopafstand van het Vrijthof. Op de vraag of ze Maastricht al een beetje kent, antwoordt ze: "Ik weet waar het stadion van MVV ligt, ik weet dat Tom Dumoulin de bekendste Maastrichtse sporter is en de man met de vlam op de Markt heet Minckelers." Schuurs gaat vol vertrouwen naar Parijs.

Woensdag speelt ze haar eerste partij.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen