Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Demi Schuurs in balans in Maastricht

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 19:28

Tennisster Demi Schuurs is aangekomen in Parijs voor de Grand Slam van Roland Gaross. Als voorbereiding koos de 25-jarige tennisster dit jaar voor een week rust samen met haar vriendin Carmen.

Het stel woont sinds een half jaar samen in een appartement in Maastricht. "Ik kan inmiddels in Maastricht rondrijden zonder navigatie."

Thuis
Schuurs straalt naast haar vriendin Carmen. "Ik ben laatst ook tussen twee toernooien gauw 40 uur naar huis gekomen. Ik ben een familiemens, het geeft mij positieve energie." Ook besloot de dubbelspeelster om het toernooi van Neurenberg te laten schieten om deze week om thuis te kunnen zijn. "Dit is nieuw voor mij. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Ik ben normaal nooit een week vóór een Grand Slam thuis. Maar het gevoel is goed."

Balans
De 25-jarige dubbelspecialist straalt naast haar vriendin Carmen. Er is balans tussen haar topsportcarrière en haar privé-leven. Toch heeft Schuurs een moeizaam seizoen tot nu toe. Zeker als je het vergelijkt met 2018 waar ze zeven toernooien op haar naam schreef. "Ik heb een beetje pech gehad met mijn dubbelpartners. Maar ik ben blij dat ik nu een goede partner heb."

Veel te winnen
Schuurs besloot in april niet door te gaan met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands maar te kiezen voor de Duitse Anna-Lena Grönefeld. Schuurs en Grönefeld hebben veel te winnen op Roland Garos. Vorig seizoen werd Schuurs in de eerste ronde uitgeschakeld. "Ik ga nu voor minimaal een plaats in de kwartfinale." Ook Carmen gaat de eerste dagen mee naar Parijs. Schuurs: "Ik heb een afspraak met haar gemaakt: dat ze terugkomt als ik de finale haal."

Draai
Schuurs heeft haar draai gevonden in Maastricht. Het appartement van het stel ligt op loopafstand van het Vrijthof. Op de vraag of ze Maastricht al een beetje kent, antwoordt ze: "Ik weet waar het stadion van MVV ligt, ik weet dat Tom Dumoulin de bekendste Maastrichtse sporter is en de man met de vlam op de Markt heet Minckelers." Schuurs gaat vol vertrouwen naar Parijs.

Woensdag speelt ze haar eerste partij.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen