Overslaan en naar de inhoud gaan

Dementie-documentaire Wei beleeft Limburgse première

Geplaatst opzondag 22 december 2019 - 22:44

De documentaire Wei van Ruud Lenssen uit Horst heeft zondag in Venlo haar Limburgse première gekregen.

De documentaire geeft een indringende kijk op het leven van de ouders van Lenssen.

Dement
Vader Jac lijdt aan dementie en wordt steeds onhandelbaarder. Moeder Ria is mantelzorger, en loopt tegen steeds meer problemen om haar man te kunnen verzorgen.

Rust
Rode draad door de film is de wei waar Jac innerlijke rust vindt door de dieren en planten te verzorgen. Maar omdat hij dit steeds minder goed kan, komt die taak op het bord van Ria te liggen. De wei is ook een metafoor voor het vergankelijke leven: eerst is er de aftakeling, daarna boeit er weer iets op.

Schaamte
Ruud Lenssen wil met de documentaire vooral laten zien tegen welke problemen mantelzorgers en dementerenden vaak aanlopen. "Er is vaak nog een schaamtecultuur, ook bij mijn moeder. Je loopt niet te koop met je problemen. Ik wil laten zien waar veel mantelzorgers volgens mij mee kampen. En deze problemen doormiddel van deze documentaire bespreekbaar maken."

Vanaf 26 december is de documentaire in verschillende Limburgse bioscopen te zien.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen