oud fornuis, kachel, stoof, keuken, herinneringen, vroeger (stock)

Ruim de helft van geld voor mobiel Limburgs Museum binnen

Het Limburgs Museum in Venlo probeert geld bij elkaar te krijgen voor drie draagbare 'museumtafels'. Zondag was iets meer dan de helft van het benodigde bedrag opgehaald.

Iraanse Golnaz Atefi skate tegen dementie
Video: 200 kilometer skaten voor dementie

De Iraanse Golnaz Atefi werkt als onderzoeker bij Alzheimer Centrum Limburg van MUMC+ en heeft zich de komende dagen een bijzondere uitdaging gesteld. Ze gaat 200 kilometer skaten om geld in te zamelen voor dementie.

Treincoupé dementerenden Venlo_HD (9 aug 2020)
Video: Treincoupé voor dementerenden in zorgcentrum

Zorgcentrum d'n Horstgraaf in Venlo heeft een nieuwe manier gevonden om de bewoners met dementie te prikkelen. Op de afdeling is een volledig ingerichte treincoupé gebouwd.

Covebo Stadion De Koel VVV-Venlo
VVV-Venlo brengt dementerende ouderen bij elkaar

VVV-Venlo start met het project Football Memories. De club wil ouderen met dementie, of andere gezondheidsproblemen, bij elkaar brengen.

Beleef-TV in Laurentius Ziekenhuis afdeling geriatrie (23-01-2020)
BeleefTV helpt verwarde en dementerende ouderen

Het is een jukebox, spelltjesdoos, interactieve reisgenoot en nog veel meer. Op de afdeling geriatrie van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond hebben ze hoge verwachtingen van een nieuwe aanwinst: BeleefTV.

Premiere documentaire Wei (22 dec 2019)
Dementie-documentaire Wei beleeft Limburgse première

De documentaire Wei van Ruud Lenssen uit Horst heeft zondag in Venlo haar Limburgse première gekregen.

Thijs H. Brunssummerheide
L1mburg Centraal: 'Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar'

Vrijdag in L1mburg Centraal: 'Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar', talentenprijs voor Maastrichtse dementie-onderzoeker, curling voor het goede doel en meer Limburgs nieuws...

Ruud Lenssen IDFA Lost in Memories (15 okt 2019)
Limburgse dementiedocu dingt mee naar prijzen op IDFA

De documentaire Lost in Memories van Ruud Lenssen uit Horst dingt mee naar de prijzen van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

Particuliere woonvormen met steun makkelijker te realiseren

Particuliere woonvormen voor ouderen zullen met steun van de overheid een stuk makkelijker te realiseren zijn.

Weert meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg

Weert is de Meest Mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten