Overslaan en naar de inhoud gaan

Deltacommissaris Glas bezoekt hoogwaterprojecten Limburg

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 18:14

Deltacommissaris Peter Glas heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan Limburg.

De van oorsprong uit Maastricht afkomstige deltacommissaris is verantwoordelijk voor de hoogwaterbescherming in ons land en moet alle schadelijke gevolgen van de klimaatverandering proberen te beperken.

Grensmaas
Glas heeft onder meer de Koeweide bezocht, onderdeel van het Grensmaasproject. Ook heeft hij een kijkje genomen bij de hoogwaterbescherming in Illikhoven en Visserweert.

Kennismakingsronde
Glas is op 1 januari aangetreden als deltacommissaris. Sindsdien bezoekt hij veel projecten in het land.

Het Rijk heeft jaarlijks 1,3 miljard euro gereserveerd voor de hoogwaterbescherming. Glas adviseert de minister waar dat geld naar toe gaat.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen