Overslaan en naar de inhoud gaan

Delen van Valkenburg geteisterd door rattenplaag

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 21:21

Delen van de wijk Broekhem in Valkenburg worden geplaagd door ratten.

De ongediertebestrijder heeft al het nodige werk verricht, maar dat heeft er volgens de gemeente niet voor gezorgd dat de klachten van bewoners zijn afgenomen.

In tuinen
Bij de gemeente Valkenburg aan de Geul kwamen de afgelopen periode diverse klachten over ratten binnen. De overlast concentreert zich momenteel vooral in en rond de Prins Willem-Alexanderlaan, de Prinses Christinalaan, de Leenhoflaan en de Prinses Beatrixsingel in Broekhem-Zuid.

Vooralsnog klagen de meeste bewoners van de getroffen straten over ratten in tuinen en openbaar groen, niet in woningen.

Lokdozen
Een ongediertebestrijder heeft al in enkele tuinen speciale lokdozen geplaatst. Maar dat heeft tot op heden niet tot het gewenste resultaat geleid. Er wordt nog altijd geklaagd over rattenoverlast.

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft nu in de wijk een brief verspreid waarin ze de medewerking van de bewoners zelf vraagt. In de brief roept de gemeente de bewoners op om er altijd melding van te maken wanneer ze ratten uitwerpselen vinden of ergens knaagsporen aantreffen. Bewoners kunnen dat melden bij het Klanten Contact Centrum.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat Broekhem wordt geteisterd door ratten. Twee jaar geleden werd de Seringenstraat getroffen als gevolg van een probleem met het riool. Toen liepen de beesten ook woningen binnen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie wil van ratten af
Brute rattenval tegen knaagdierenoverlast Geleen
Gemeente Sittard-Geleen gaat brute rattenval vaker inzetten
Klachten over rattenoverlast in Brunssum
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen