Overslaan en naar de inhoud gaan

Delen van Valkenburg geteisterd door rattenplaag

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 21:21

Delen van de wijk Broekhem in Valkenburg worden geplaagd door ratten.

De ongediertebestrijder heeft al het nodige werk verricht, maar dat heeft er volgens de gemeente niet voor gezorgd dat de klachten van bewoners zijn afgenomen.

In tuinen
Bij de gemeente Valkenburg aan de Geul kwamen de afgelopen periode diverse klachten over ratten binnen. De overlast concentreert zich momenteel vooral in en rond de Prins Willem-Alexanderlaan, de Prinses Christinalaan, de Leenhoflaan en de Prinses Beatrixsingel in Broekhem-Zuid.

Vooralsnog klagen de meeste bewoners van de getroffen straten over ratten in tuinen en openbaar groen, niet in woningen.

Lokdozen
Een ongediertebestrijder heeft al in enkele tuinen speciale lokdozen geplaatst. Maar dat heeft tot op heden niet tot het gewenste resultaat geleid. Er wordt nog altijd geklaagd over rattenoverlast.

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft nu in de wijk een brief verspreid waarin ze de medewerking van de bewoners zelf vraagt. In de brief roept de gemeente de bewoners op om er altijd melding van te maken wanneer ze ratten uitwerpselen vinden of ergens knaagsporen aantreffen. Bewoners kunnen dat melden bij het Klanten Contact Centrum.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat Broekhem wordt geteisterd door ratten. Twee jaar geleden werd de Seringenstraat getroffen als gevolg van een probleem met het riool. Toen liepen de beesten ook woningen binnen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie wil van ratten af
Brute rattenval tegen knaagdierenoverlast Geleen
Gemeente Sittard-Geleen gaat brute rattenval vaker inzetten
Klachten over rattenoverlast in Brunssum
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen