Overslaan en naar de inhoud gaan

Delahaije: 'Er wordt te veel over Dumoulin gesproken'

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 21:56

Sporttrainer Louis Delahaije vindt dat er te veel over Tom Dumoulin wordt gesproken. De Maastrichtenaar besloot in januari tijdelijk te stoppen met profwielrennen.

Delahaije deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Amstel Gold Race
Dumoulin was zondag als speciale gast aanwezig langs het parcours van de Amstel Gold Race. Hij liet voor het eerst zijn gezicht in het openbaar zien na zijn beslissing om tijdelijk te stoppen met profwielrennen. Volgens Delahaije is het een positief teken dat Dumoulin aanwezig was. "Dat hij daar is, zegt een hele hoop. Het wil zeggen dat hij wielrennen nog steeds erg leuk vindt." Toch vindt Delahaije dat de wielrenner te veel onderdeel is van discussies. "Ik vind persoonlijk dat het er veel te veel over gaat. Laat hem met rust en als hij echt van wielrennen houdt, komt het wel weer goed. Dan is ook de kans het grootst dat hij nog een keer op wedstrijdniveau gaat wielrennen."

Coach
Delahaije is als coach verantwoordelijk voor diverse renners, onder anderen voor Marianne Vos en Annemiek van Vleuten. De rensters eindigden respectievelijk als eerste en derde in de Amstel Gold Race. Dat Vos de sprint van de favorietengroep won, verraste Delahaije niet. "Zij heeft echt een wapen. Van alle dames die overblijven na een wedstrijd is er niemand die zo snel is als Marianne." Niet op die sprint, maar op iets anders heeft Delahaije met Vos getraind. "We zijn op hoogtestage gegaan naar Tenerife en dat is de basis geweest voor haar voorjaar. We hebben vooral getraind om zo fit mogelijk een finale van een wedstrijd in te gaan."

Rust
Volgens de trainer uit Geulle is Vos intelligent genoeg om zelf een trainingsschema te maken. Delahaije heeft daarom juist op de rem getrapt. "Als je een dag moe bent, moet je een dagje overslaan. Dat doet een sporter uit zichzelf niet zo makkelijk. Vos zou zo'n beslissing niet zelf hebben genomen. Doordat ik dat wel deed is ze denk ik fitter geworden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen