Overslaan en naar de inhoud gaan

Delahaije: 'Er wordt te veel over Dumoulin gesproken'

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 21:56

Sporttrainer Louis Delahaije vindt dat er te veel over Tom Dumoulin wordt gesproken. De Maastrichtenaar besloot in januari tijdelijk te stoppen met profwielrennen.

Delahaije deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Amstel Gold Race
Dumoulin was zondag als speciale gast aanwezig langs het parcours van de Amstel Gold Race. Hij liet voor het eerst zijn gezicht in het openbaar zien na zijn beslissing om tijdelijk te stoppen met profwielrennen. Volgens Delahaije is het een positief teken dat Dumoulin aanwezig was. "Dat hij daar is, zegt een hele hoop. Het wil zeggen dat hij wielrennen nog steeds erg leuk vindt." Toch vindt Delahaije dat de wielrenner te veel onderdeel is van discussies. "Ik vind persoonlijk dat het er veel te veel over gaat. Laat hem met rust en als hij echt van wielrennen houdt, komt het wel weer goed. Dan is ook de kans het grootst dat hij nog een keer op wedstrijdniveau gaat wielrennen."

Coach
Delahaije is als coach verantwoordelijk voor diverse renners, onder anderen voor Marianne Vos en Annemiek van Vleuten. De rensters eindigden respectievelijk als eerste en derde in de Amstel Gold Race. Dat Vos de sprint van de favorietengroep won, verraste Delahaije niet. "Zij heeft echt een wapen. Van alle dames die overblijven na een wedstrijd is er niemand die zo snel is als Marianne." Niet op die sprint, maar op iets anders heeft Delahaije met Vos getraind. "We zijn op hoogtestage gegaan naar Tenerife en dat is de basis geweest voor haar voorjaar. We hebben vooral getraind om zo fit mogelijk een finale van een wedstrijd in te gaan."

Rust
Volgens de trainer uit Geulle is Vos intelligent genoeg om zelf een trainingsschema te maken. Delahaije heeft daarom juist op de rem getrapt. "Als je een dag moe bent, moet je een dagje overslaan. Dat doet een sporter uit zichzelf niet zo makkelijk. Vos zou zo'n beslissing niet zelf hebben genomen. Doordat ik dat wel deed is ze denk ik fitter geworden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen