Overslaan en naar de inhoud gaan

DELA plaatst koelcontainers vanwege coronadoden

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 21:59

Uitvaartbedrijf DELA heeft speciale koelcontainers geplaatst bij onder meer crematorium en uitvaartcentrum Tussen de Bergen in Roermond. Aanleiding is het hoge aantal sterftegevallen als gevolg van een coronabesmetting en de griepepidemie.

Behalve in Roermond zijn er ook koelcontainers geplaatst in Geleen, Nijmegen, Leiden, Eindhoven, Goes en Den Bosch. Zes van de containers zijn al in gebruik.

Druk met overledenen
De overige vier koelcontainers staan er preventief, zegt een woordvoerder van DELA. Het is opnieuw druk met overledenen die een gekoelde plek nodig hebben tot de uitvaart, meestal een periode van vijf of zes dagen. Vooral in regio's als Zuid-Limburg en Oost-Brabant voorziet DELA de komende tijd drukte.

Waardige uitvaart
"Die griepepidemie is normaal voor de periode van het jaar. Nu komen daar de sterftes door corona bij", aldus de woordvoerder. "We weten dat het drukker wordt en dat de behoefte aan die gekoelde ligplekken gaat toenemen. We zetten alles op alles voor een waardige uitvaart, en willen geen nee verkopen als er iemand overlijdt, dus daarom plaatsen we als eerste maatregel die koelunits."

Nedermaas Geleen
Tijdens de eerste coronagolf in maart vorig jaar en de golf van begin dit jaar kwamen er ook koelcontainers bij de uitvaartcentra te staan. Zoals bij crematorium Nedermaas in Geleen. "Helaas zijn we er inmiddels op voorbereid", aldus de zegsman.

Lees ook: Extra koelruimte bij crematorium wegens hoge sterftecijfers

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen