Overslaan en naar de inhoud gaan

Dekker komt regionale omroepen gedeeltelijk tegemoet

Geplaatst opmaandag 7 maart 2016 - 21:32

Staatssecretaris Dekker is bereid om de bezuiniging op de regionale omroepen met een half jaar uit te stellen.

De regionale omroepen, waaronder L1, moeten daardoor komend jaar 8,5 miljoen euro bezuinigen in plaats van 17 miljoen. Vanaf 2018 moet de omroep wel jaarlijks 17 miljoen bezuinigen.

Uitstel
Afgelopen vrijdag nog wilde de staatssecretaris niet verder gaan dan drie maanden uitstel van de bezuinigingen. Om in de Eerste Kamer een meerderheid te halen heeft hij nu extra uitstel toegezegd. Dinsdag moet blijken of de Eerste Kamer de wijziging van de Mediawet goedkeurt. Daarover wordt al weken onderhandeld.

Weigering
Na deze eerste wetswijziging komt staatssecretaris Dekker voor de zomer met een tweede wetswijziging. De regionale omroepen wilden beide aanpassingen in één keer doorgevoerd zien, maar de staatssecretaris weigert daarop in te gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Thissen: 'Aanpak mediawet in Senaat is bedenkelijk'
Regionale omroepen krijgen zendtijd bij publieke omroep
'Staatssecretaris Dekker maakt er een puinhoop van'
Staatssecretaris Dekker benieuwd naar Limburgse media
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen