Overslaan en naar de inhoud gaan

Deken van Sittard zwaait af

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 18:22

Pastoor-deken Wilbert van Rens van Sittard gaat definitief met pensioen. Na een loopbaan van 50 jaar in de kerk, waarvan 20 jaar als deken van Sittard, pakt hij vrijdag de verhuisdozen in.

Hij begon zijn carrière in Brunssum en vervolgde daarna zijn weg via Echt, Herten, Velden en Venlo voordat hij uiteindelijk in Sittard belandde. Daar staat hij bekend om zijn praktische oplossingen. Geen gedoe in zijn parochies. Maar ook zijn benaderbaarheid werd geprezen.

Onhandig moment
Het afscheid valt vanwege de coronacrisis op een onhandig moment. Niet alleen moeten veel kerkdiensten aangepast worden, priesters hebben het ook druk met het bedienen van gelovigen op het sterfbed. “Ik twijfel wel aan alle maatregelen. Waarom mag je een stervende niet benaderen met een mondmasker om er even bij te zitten en samen te bidden?”, zegt Van Rens. “Waarom mag een verpleegkundige er wel bij komen en wij niet?”

Hij had zijn afscheid het liefst gezien in een volle kerk, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Omdat er geen kerkdiensten gehouden mogen worden, bedankte hij zijn parochianen via een brief.

Van Rens wordt opgevolgd door Rob Merkx, nu nog pastoor van de Roermondse Munsterkkerk. Hij begint op 1 juli. Tot die tijd leidt Van Rens nog de kerkdienst.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen