Overslaan en naar de inhoud gaan

Deken van Sittard zwaait af

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 18:22

Pastoor-deken Wilbert van Rens van Sittard gaat definitief met pensioen. Na een loopbaan van 50 jaar in de kerk, waarvan 20 jaar als deken van Sittard, pakt hij vrijdag de verhuisdozen in.

Hij begon zijn carrière in Brunssum en vervolgde daarna zijn weg via Echt, Herten, Velden en Venlo voordat hij uiteindelijk in Sittard belandde. Daar staat hij bekend om zijn praktische oplossingen. Geen gedoe in zijn parochies. Maar ook zijn benaderbaarheid werd geprezen.

Onhandig moment
Het afscheid valt vanwege de coronacrisis op een onhandig moment. Niet alleen moeten veel kerkdiensten aangepast worden, priesters hebben het ook druk met het bedienen van gelovigen op het sterfbed. “Ik twijfel wel aan alle maatregelen. Waarom mag je een stervende niet benaderen met een mondmasker om er even bij te zitten en samen te bidden?”, zegt Van Rens. “Waarom mag een verpleegkundige er wel bij komen en wij niet?”

Hij had zijn afscheid het liefst gezien in een volle kerk, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Omdat er geen kerkdiensten gehouden mogen worden, bedankte hij zijn parochianen via een brief.

Van Rens wordt opgevolgd door Rob Merkx, nu nog pastoor van de Roermondse Munsterkkerk. Hij begint op 1 juli. Tot die tijd leidt Van Rens nog de kerkdienst.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen