Overslaan en naar de inhoud gaan

Deken Schinnen schakelt hulp boeven in om kluis te openen

Geplaatst opzaterdag 25 juli 2020 - 20:49

Het Limburgse boevengilde is de laatste hoop van deken Jack Honings van het dekenaat Schinnen om een kapotte kluis open te krijgen.

Op Twitter plaatste hij zaterdagmiddag een oproep om inbrekers en kluizenkrakers om hulp te vragen.

Vlaai
Honings belooft het de inbrekers niet te moeilijk te maken. "U krijgt de kluissleutel en de voordeur hoeft u niet zelf te forceren. Gewoon aanbellen, het alarm zetten we voor u uit. Mocht het u lukken, dan bellen we niet de politie maar krijgt u koffie en vlaai", schrijft de deken op Twitter.

Experts
De parochie in het dekenaat Schinnen zit met de handen in het haar, nadat deze week een kluis met daarin benodigdheden voor de mis, niet meer open ging. Diverse slotenexperts en andere klusjesmannen werden erbij gehaald, maar ook zij kregen de kluis niet open. En dus zag Honings zich genoodzaakt de hulp in te roepen van andere 'professionals'.

Niet kapot maken
"We zijn op zoek naar een amateur-inbreker die wat van kluizen weet", legt Honings uit. "Er zijn natuurlijk manieren om de kluis binnen een uur open te hebben, maar dan is hij ook kapot en dat willen we niet." Volgens de pastoor gaat het om een oude kluis waar nog geen elektronica in zit. "Het is echt nog een traditionele kluis met een sleutel en een grote hendel. Je moet niet denken aan een klein ding met zo'n cijferslot. Onze kluis heeft een deur van twee meter bij één. We willen hem wel graag heel houden, want vervangen wordt ook weer erg duur."

Kelken en hostieschaal
Zaterdagavond had hij nog geen reacties gehad van geïnteresseerde inbrekers. Mocht niemand zich voor maandag melden, schakelt Honings een gespecialiseerd bedrijf in. "In de kluis liggen kelken en een hostieschaal die we nodig hebben voor de mis. Veel andere opties dan hem openmaken, hebben we niet. Het is gewoon een heel onhandige situatie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen