Overslaan en naar de inhoud gaan

Deken Schinnen schakelt hulp boeven in om kluis te openen

Geplaatst opzaterdag 25 juli 2020 - 20:49

Het Limburgse boevengilde is de laatste hoop van deken Jack Honings van het dekenaat Schinnen om een kapotte kluis open te krijgen.

Op Twitter plaatste hij zaterdagmiddag een oproep om inbrekers en kluizenkrakers om hulp te vragen.

Vlaai
Honings belooft het de inbrekers niet te moeilijk te maken. "U krijgt de kluissleutel en de voordeur hoeft u niet zelf te forceren. Gewoon aanbellen, het alarm zetten we voor u uit. Mocht het u lukken, dan bellen we niet de politie maar krijgt u koffie en vlaai", schrijft de deken op Twitter.

Experts
De parochie in het dekenaat Schinnen zit met de handen in het haar, nadat deze week een kluis met daarin benodigdheden voor de mis, niet meer open ging. Diverse slotenexperts en andere klusjesmannen werden erbij gehaald, maar ook zij kregen de kluis niet open. En dus zag Honings zich genoodzaakt de hulp in te roepen van andere 'professionals'.

Niet kapot maken
"We zijn op zoek naar een amateur-inbreker die wat van kluizen weet", legt Honings uit. "Er zijn natuurlijk manieren om de kluis binnen een uur open te hebben, maar dan is hij ook kapot en dat willen we niet." Volgens de pastoor gaat het om een oude kluis waar nog geen elektronica in zit. "Het is echt nog een traditionele kluis met een sleutel en een grote hendel. Je moet niet denken aan een klein ding met zo'n cijferslot. Onze kluis heeft een deur van twee meter bij één. We willen hem wel graag heel houden, want vervangen wordt ook weer erg duur."

Kelken en hostieschaal
Zaterdagavond had hij nog geen reacties gehad van geïnteresseerde inbrekers. Mocht niemand zich voor maandag melden, schakelt Honings een gespecialiseerd bedrijf in. "In de kluis liggen kelken en een hostieschaal die we nodig hebben voor de mis. Veel andere opties dan hem openmaken, hebben we niet. Het is gewoon een heel onhandige situatie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen