Overslaan en naar de inhoud gaan

Deken Schinnen schakelt hulp boeven in om kluis te openen

Geplaatst opzaterdag 25 juli 2020 - 20:49

Het Limburgse boevengilde is de laatste hoop van deken Jack Honings van het dekenaat Schinnen om een kapotte kluis open te krijgen.

Op Twitter plaatste hij zaterdagmiddag een oproep om inbrekers en kluizenkrakers om hulp te vragen.

Vlaai
Honings belooft het de inbrekers niet te moeilijk te maken. "U krijgt de kluissleutel en de voordeur hoeft u niet zelf te forceren. Gewoon aanbellen, het alarm zetten we voor u uit. Mocht het u lukken, dan bellen we niet de politie maar krijgt u koffie en vlaai", schrijft de deken op Twitter.

Experts
De parochie in het dekenaat Schinnen zit met de handen in het haar, nadat deze week een kluis met daarin benodigdheden voor de mis, niet meer open ging. Diverse slotenexperts en andere klusjesmannen werden erbij gehaald, maar ook zij kregen de kluis niet open. En dus zag Honings zich genoodzaakt de hulp in te roepen van andere 'professionals'.

Niet kapot maken
"We zijn op zoek naar een amateur-inbreker die wat van kluizen weet", legt Honings uit. "Er zijn natuurlijk manieren om de kluis binnen een uur open te hebben, maar dan is hij ook kapot en dat willen we niet." Volgens de pastoor gaat het om een oude kluis waar nog geen elektronica in zit. "Het is echt nog een traditionele kluis met een sleutel en een grote hendel. Je moet niet denken aan een klein ding met zo'n cijferslot. Onze kluis heeft een deur van twee meter bij één. We willen hem wel graag heel houden, want vervangen wordt ook weer erg duur."

Kelken en hostieschaal
Zaterdagavond had hij nog geen reacties gehad van geïnteresseerde inbrekers. Mocht niemand zich voor maandag melden, schakelt Honings een gespecialiseerd bedrijf in. "In de kluis liggen kelken en een hostieschaal die we nodig hebben voor de mis. Veel andere opties dan hem openmaken, hebben we niet. Het is gewoon een heel onhandige situatie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV