Overslaan en naar de inhoud gaan

Deken Gulpen-Wijlre weg vanwege gezondheidsproblemen

Geplaatst opmaandag 17 oktober 2016 - 22:14

Constant Clerx legt eind van deze maand zijn functies als voorzitter van het dekenaat Gulpen en pastoor-deken van de parochies van Wijlre en Gulpen neer.

Deze maand is het precies tien jaar geleden dat Clerx zijn benoeming aanvaardde als pastoor-deken van de St. Petrusparochie in Gulpen, de St. Gertrudisparochie in Wijlre en het dekenaat. Hij was de opvolger van de omstreden deken Joep Haffmans.

Gezondheidsproblemen
De 74-jarige
Clerx kampt met gezondheidsproblemen. Daardoor kan hij steeds moeilijker functioneren. Op 31 oktober neemt hij afscheid. In de vieringen van het laatste weekend van oktober zal hij voor het laatst voorgaan. "Beide parochies betreuren het zeer dat de gezondheid van onze deken het verder functioneren steeds moeilijker heeft gemaakt. Persoonlijk is het eveneens een groot verdriet van hem", schrijven de parochiebesturen in een verklaring.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen