Overslaan en naar de inhoud gaan

'Degradatie zou een zegen zijn voor Roda JC'

Geplaatst opmaandag 2 oktober 2017 - 7:05

Degradatie uit de eredivisie zou een zegen zijn voor Roda JC, zo denkt oud-keeper Ronald Waterreus.

De doelman, die zelf 65 keer onder de lat stond bij Roda JC, toont zich tegenover De Limburger bijzonder kritisch over de huidige gang van zaken in Kerkrade.

Gunfactor
Het beleid doet hem denken aan dat van 'een Griekse derdedivisionist'. Daarbij valt het hem op dat er landelijk niemand begaan is met de club. "Wat me opvalt: de club boeit mensen niet meer. Noem de naam Roda en mensen trekken een gezicht alsof onder hun neus een pan hachee aanbrandt. Roda JC is wat Vitesse was: een club met gunfactor nul."

Imago
Om die gunfactor op te krikken, moet de club volgens Waterreus aan het imago werken. "Maak nu eindelijk eens écht beleid. Ga terug naar de basis, stuur die Rus weg en maak van Roda weer Roda. Straks niet wéér je trainer eruit donderen, niet wéér met dubieus geld negen spelers halen."

Degradatie
Eventuele degradatie zou een zegen zijn voor de club, zo denkt de voormalig international uit Vaals. "Met minder budget word je creatiever." Bang voor een faillissement hoeft Roda JC dan niet te zijn. "Is de club te groot voor. Op lange termijn levert een goed en herkenbaar imago je meer op dan weer een jaartje overleven. MVV en VVV zijn er het levende bewijs van."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen