Overslaan en naar de inhoud gaan

Definitieve uitslag: PVV en VVD exact even groot in Roermond

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 18:02

De PVV en de VVD hebben bij de Tweede Kamerverkiezingen exact evenveel stemmen gekregen in Roermond.

De beide partijen behaalden opmerkelijk genoeg precies 6169 stemmen.

Zestien stemmen
Woensdagavond leek het er nog op dat de VVD als grootste uit de bus was gekomen in Roermond. In de voorlopige uitslag die de gemeente had doorgegeven aan persbureau ANP won de partij van premier Mark Rutte met een schamele zestien stemmen verschil. Nu de definitieve uitslag bekend is, blijkt dat verschil te zijn verdampt. "Dit is de definitieve uitslag, deze staat", laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. Hoe het verschil tussen de voorlopige en de definitieve uitslag kon ontstaan, is niet duidelijk.

DENK
De VVD en PVV kwamen zo nu blijkt dus samen als grootste uit de bus in Roermond. Als tweede partij eindigde het CDA, op de voet gevolgd door de SP en D66. Ook de nieuwe partij DENK behaalde een opmerkelijk goed resultaat in de bisschopsstad. De groepering van partijvoorzitter Selçuk Özturk uit Roermond behaalde er 1384 stemmen. In geen enkele andere Limburgse gemeente deed DENK het zo goed.

De definitieve uitslag van Roermond is terug te vinden op de website van de gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Selçuk Öztürk derde op kandidatenlijst DENK
Denk neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen
Öztürk: 'Wilders is op weg de nieuwe Hitler te worden'
Graus doet geen aangifte tegen Öztürk
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen