Overslaan en naar de inhoud gaan

Definitieve transfer Hoesen naar Verenigde Staten nabij

Geplaatst opvrijdag 29 december 2017 - 8:34

Het is zo goed als zeker dat Danny Hoesen zijn carrière definitief vervolgt in de Verenigde Staten.

FC Groningen en San José Earthquakes naderen een akkoord over de transfer van de aanvaller, weet RTV Noord.

Huur
Heerlenaar Hoesen speelde dit jaar al op huurbasis voor de club die uitkomt in de Major League Soccer, het hoogste niveau in de VS. In die huurovereenkomst was ook een optie tot koop opgenomen, maar daar maakte San Jose in eerste instantie geen gebruik van.

Lees ook: Amerikaans avontuur van Hoesen lijkt voorbij

Vergevorderd
FC Groningen-directeur Hans Nijland laat weten dat de onderhandelingen nu alsnog 'in een vergevorderd stadium' zijn. De Groningers zinspelen op een verkoop van Hoesen, aangezien zijn contract in de aankomende zomer afloopt. Bij de Eredivisie-club heeft hij door de concurrentie van spitsen als Lars Veldwijk en Tom van Weert geen uitzicht op speeltijd.

Carrière
Hoesen begon als veelbelovende speler zijn carrière bij Fulham FC en Fortuna Sittard. Hij maakte in 2012 de overstap naar Ajax, waarvoor hij ooit trefzeker was in een gewonnen Champions League-duel tegen FC Barcelona. Hoesen staat sinds 2014 onder contract bij FC Groningen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen